Adventi készülődés - filc adventi naptárak

Baniko
2012. 11. 23.

 

Láttuk már milyen klassz adventi naptárt lehet készíteni gyufásdobozból, ill. papírból. Ma viszont filcből készült naptárakat szeretnék mutatni nektek, melyek a papírból készülteknél tartósabbak, s akár évekig újra és újra felhasználhatók. Persze egy kicsivel több időt vesz igénybe az elkészítésük, de megéri.Elsőként egy olyan egyszerű kis minitáskákat mutatok be, amit akár nagyobb gyerekek is meg tudnak csinálni. Csak filc, színes hímzőfonal, szép szalag, ill. színes gomb szükséges hozzá.  A képekre kattintva az elkészítésüket is nyomon követhetitek.

Filc adventi naptár

Forrás

Kesztyűkbe is tehetjük a csokit vagy az apróságokat egy girlandra felfűzve.

Forrás

Szabi meglátta ezt a képet szerkesztés közben, s Neki is kellett készítenem egyet. Íme ilyen lett a mi fehér-világoskék hópelyhes kesztyűnk.

Nem csak papírból, hanem filcből is készíthetünk tölcséreket. Díszíthetjük különféle karácsonyi motívumokkal.

Forrás

Ez a Mikulás sapka és fenyőfa is jópofa ötlet. Minden nap meg lehet nézni, mi van elrejtve alá.

Forrás

Ti eldöntöttétek már milyen anyagból készül az idei adventi naptáratok? Ha még nem, akkor tartsatok velem legközelebb is, amikor mézeskalács adventi naptárt hozok Nektek.

Szólj hozzá!

Blogértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb cikkekről babázás; mese; játék; textiljáték-készítés, azon belül is varrás témában, akkor iratkozz fel blogértesítőmre, így biztos elsőként értesülhetsz a legfrissebb blogbejegyzésekről: