Articsóka tojások

Baniko
2013. 03. 30.

Ezeket a tojásokat még 2007 húsvétján készítettem, amikor Szabi mindössze 6 hónapos volt. Akkoriban (a mostanihoz képest) rengeteg szabadidőm volt, s nagyon sokat kézműveskedtem, varrtam.

piros-articsoka-tojas-by-baniko Articsókával is lehet piros tojást készíteni

 

Sajnos a sok szabadidőnek hamar vége szakadt, mivel Szabi 6 hónaposan már állt, s 10 hónaposan kezdett járni. Innentől kezdve rohangálhattam a fiam után, mert nagyon aktív, eleven kisfiú volt. Emlékszem, hogy az első közös családi nyaralásunkat Balatonfüreden egy bérelt házban töltöttük, s az egy hét leforgása alatt rengeteg kisebb baleset érte: leesett a terméskő lépcsőn összekaristolva a szép pofikáját (pedig pár lépésre álltam csak tőle), átesett a lánckorláton a Balaton parton, odacsípte a kis ujjacskáját a kerti csappal. A nyaralás végére úgy nézett ki, mintha összevertük volna - ráadásul így mentünk kirándulni komppal Tihanyba. :-) Azóta szerencsére született egy húga, akivel már "összeértek", s elég sokat játsszanak kettesben is - anya, apa legnagyobb örömére. :-) No de térjünk vissza az articsóka tojásokhoz. Annak ellenére, hogy már 6 évesek ezek a tojások, még mindig megvannak, s minden húsvétkor használjuk is őket.  Az elkészítését most nem tudom bemutatni, mert anno nem fotóztam, csak néhány képet készítettünk menet közben, de  ígérem, hogy később azt is megmutatom.

keszul-az-articsoka-tojas Így készül az articsóka tojás

 

Kellemes húsvéti tojásfestést kívánok Mindenkinek!

Szólj hozzá!

Blogértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb cikkekről babázás; mese; játék; textiljáték-készítés, azon belül is varrás témában, akkor iratkozz fel blogértesítőmre, így biztos elsőként értesülhetsz a legfrissebb blogbejegyzésekről: