anyagok

Ugyanis már régen elfogytak a polárjaim, csak időhiány miatt még nem tudtam rendelést leadni. Múlt héten végre hozzájutottam, viszont izgultam, hogy kiszállítják-e még máig, mert jövő héten nem leszünk itthon. Akkor nyugodtam meg igazán, mikor Szabi reggel az ablakon kitekintve jelezte, hogy épp most állt meg egy GLS-es autó a ház előtt, és a bácsi hoz egy nagy dobozt (kb. 10 kg). Kisgyermeki izgalommal rohantam a kapucsengőhöz, mivel ettől a cégtől még nem rendeltem anyagot, és már nagyon kíváncsi voltam.

No csak képletesen. Az előbb hozta a futár a legújabb anyagrendelésemet. Egyszerűen meseszépek, lélegzetelállítóak! Legszívesebben nekiállnék, s mindegyikből varrnék egy babaruhát. De most sajnos nem tehetem, majd a vizsga után. Szóval épp dolgoztam a lap-top előtt, mikor egy furgon ajtajának a becsapódását hallottam. Rohantam az ablakhoz, s láttam, hogy annak a futárcégnek az autója állt meg a ház előtt, aki az anyagjaimat is szállítja. Olyan izgatott lettem, mint egy kisgyerek, mikor ajándékot kap.  

Kezdetben keresztszemes, foltvarrós gyerekszobai kiegészítőkben gondolkodtam, s először fiam születésekor találkoztam ezekkel a gyönyörű anyagokkal. Szerelem volt első látásra. Akkoriban még egyáltalán nem hallottam a nagy designer házakról, annyit tudtam, hogy ezek a meseszép textilek Amerikából vagy Japánból érkeznek. Az első időkben nem is vettem sokat, inkább csak előre vágott „darabkákat” vásároltam, s azt varrtam össze a hímzéssel. Időközben a szerelemből gyűjtögető szenvedély is lett.

Baniko
2014. 08. 28.
Amíg Siófokon nyaraltunk, kaptam egy üzenetet Ágitól, akivel együtt jártam szabásminta-szerkesztő tanfolyamra, hogy járt otthon Pécsett, s hozott nekem egy zacskónyi csipkeanyagot. Tudniillik a szülei régen csipkegyárban dolgoztak (ha jól emlékszem), de sajnos ő kevésbé szereti a csipkét.
Baniko
2014. 06. 26.

Ma délelőtt kaptam egy sms-t, hogy megérkeztek a várva várt anyagjaim Évitől. Kedd este rendeltem, s ma délelőtt már a Postán várták, hogy értük menjek. :-) Ezúton is köszönöm Évinek a gyorsaságot. Az újonnan rendelt Riley Blake anyagok pedig meseszépek, együtt meg különösen jól mutatnak.

Baniko
2014. 06. 20.
Nemrég jöttünk haza egy 4 napos bécsi vakációból, ami nagyon jól sikerült. A gyerekek meglepő módon jól bírták az egész napos mászkálást, s mindent sikerült megnéznünk, amit itthon elterveztünk - persze igyekeztünk úgy összeállítani a látnivalókat, hogy elég vonzóak legyenek a gyerekeknek, de azért mi se unatkozzunk.
Baniko
2013. 10. 16.
A gyerekek betegsége miatt, csak most pénteken tudtam bekukkantani az Allee-ban lévő Meseboltba. Az E-bay-ről rendelt anyagokhoz szerettem volna egyszínűeket vásárolni, de nagy siettségemben itthon hagytam az anyagokat. Persze azért most sem tértem haza üres kézzel. :-)

Tegnap banki ügyek intézése kapcsán a XI. kerületbe kellett mennünk férjemmel. Utána benéztünk az Allee Bevásárlóközpontba, nevezetesen a Mesebolt ott található üzletébe. Mint mindig, most is nagyon sok szép anyag közül lehetett választani.

Baniko
2012. 07. 13.

Ha valahol anyagboltba boltom, biztos bemegyek, hogy megnézzem van-e valamilyen szép Barbie babaruhának való anyag. Persze van egy-két fix beszerző helyem. Az egyik ilyen a TeszVesz. Sokszor olcsóbban sikerül olyan alapanyaghoz hozzájutnom, mint, amit a boltban is látok. Még úgy is, hogy hozzájön a postaköltség.