Anyák napja

Baniko
2015. 05. 06.

Hétvégén volt Anyák napja, amit az oviban hétfőn, a suliban tegnap "ünnepeltünk" meg. Bogiéknál az oviban immár sokadik éve az a szokás, hogy nem össznépi ünnepség van, hanem a gyerekek megtanulnak valamilyen verset, s azt zenei aláfestés mellett "négyszemközt" - persze ott van óvónéni is, ha segítség kellene - szavalják el nekünk Anyukáknak. A verset én már itthon hallani szoktam, mert Bogi nem tudja megállni, hogy csak aznap mondja el nekem. 

Ezt a dédinek készítettem anyák napjára, mivel az ország másik végében, egy eldugott kis határ menti faluban lakik, s autó híján nem jutunk le hozzá, csak telefonon tartjuk a kapcsolatot. A gyerekekről néha fotót vagy albumot szoktam küldeni, s rendszeresen beszélnek ők is vele telefonon. A Bogi sokszor szokott énekelni vagy saját szerzeményt előadni neki, s meglepő módon egész sokat meg is ért belőle a mama. Persze régebben még "tolmácsolni" kellett neki, de ahogy egyre nagyobbak a gyerekek, úgy a beszédjüket is jobban érti.

Most egy nagyon gyorsan, utolsó pillanatban is könnyen elkészíthető anyák napi szívecskés képeslapot mutatok Nektek. Nem kell hozzá más, mint egy vastagabb piros karton, tortacsipke, ragasztó, olló és egy szív alakú sablon.

Szívecskés képeslap

Baniko
2013. 04. 13.

Összegyűjtöttem pár anyák napi verset. Fogadjátok szeretettel!

Ígértem, hogy mutatok olyan ötletet is Anyák napjára, amit kisebb gyerekekkel is el tudtok készíteni. Ezt a "képeslapot" szinte teljesen egyedül a 4 éves Bogi lányom alkotta, s iszonyatosan büszke vagyok rá, mert úgy színezte ki a virág leveleit, hogy alig ment ki a vonalon kívülre.

A hírlevelemre feliratkozók már tudják, hogy a Facebook oldalamon 1 héten keresztül, naponta 2-3 anyák napi ötletet mutatok be. Most elkészült az első saját ötletem is ebben a témában. Sok év kihagyás után egy dekupázsolt képet készítettem. Alkotó kedvű anyukáknak és iskolás gyerekeknek ajánlom elsősorban, mert egy kis gyakorlat kell ahhoz, hogy az egyrétetű szalvétát gyűrődésmentesen rásimítsuk a dekorálandó felületre. (Én is leszedtem a falemezről az első szalvétát, mert elszakadt. Még szerencse, hogy 4 azonos minta található a kiválasztott szalvétán.) Persze a kicsik is segíthetnek a vágásban, ragasztásban, ill. nekik is mutatok majd általuk is megvalósítható ötletet.

Személy szerint a kedvenc virágom a tulipán (és a nárcisz). A tavasz beköszöntével egyre több idős néni "ül ki" a közelben lévő bolt elé, s árulja a kiskertjében nőtt tavaszi virágokat. Ilyenkor szinte minden nap veszünk tőlük egy-két csokornyi virágot. Szép dísze a lakásnak, s még az illatuk is finom. A múltkor nemcsak hóvirágot hajtogattam a gyerekekkel, hanem tulipánokat is.

Az alábbiakban összegyűjtöttem pár saját és nem saját ötletet Valentin napra, amit akár gyerekekkel is elkészíthettek. Természetesen mindegyiknek szívecske az alapja. A mini farsangi és Valentin-napi sablonfüzetemben többféle méretű és fajtájú szív sablont találsz. Kezdjük mondjuk egy szívecskés karkötővel. Minden kislány szereti a gyöngyöket, s szeret gyöngyöt fűzni. Vegyetek pár darab szív alakú gyöngyöt, s fűzzetek belőle karkötőt vagy nyakláncot.

Idén úgy alakul, hogy a farsang farkához (február 10-13.) nagyon közel esik a Valentin nap, azaz a szerelmesek ünnepe, melyet február 14-én, Bálint napkor szokás megünnepelni. Ilyenkor a szerelmesek megajándékozzák egymást valamilyen aprósággal, virággal, édességgel.