Babázás

A Pinteresten rengeteg ötletet lehet találni arról, hogyan készítsünk kedvenc babánknak babaházat. Ez nyilván attól is függ, hogy mekkora babáról van szó, mekkora a fantáziánk és mennyire vagyunk ügyeskezűek. Lehet kartonból, cipősdobozból, funérlemezből, vagy, ha tudsz varrni, megvarrhatod Te is.

A minap a netet böngészve egy érdekes videóra bukkantam. A videó ugyan már tavalyi és a feltöltés óta több, mint 12 millióan látták, de a téma örök. A videó egy kaliforniai apa reakcióját mutatja be, akinek a négy éves kisfia egy Ariel babát választott egy duplán megkapott ajándékért cserébe. Az apuka a csere előtt megengedte a kisfiának, hogy szabadon, nemi identitásától függetlenül válasszon játékot, és ő egy kis hableány babát választott. Nézzétek meg az örömet a kisfiú arcán! De az apuka se semmi!

Baniko
2016. 07. 29.

A Mattelt a Barbie baba testalkata miatt sokan támadják, támadták már. Azt szerintem kevés rajongó tudja, hogy a német Lilli baba, akiről Barbiet mintázták, a német Bild-Zeitungban megjelent képregény 3D-ben megformált szereplője volt, és igencsak kacéran viselkedett a férfiakkal: pimasz és szexi volt. A babát Németországban nem is gyerekeknek, hanem férfaknak szánták (ezért lett ekkora cicije és popsija, mivel az újság főszerkesztőjének nem tetszett az illusztrátor által megrajzolt figura).

Baniko
2016. 07. 28.

Talán nem véletlen, hogy amikor két anyuka között szóba kerül, hogy mit vegyenek saját kislányuknak vagy ismerősük kislányának ajándékba, elsőre mindig a baba ugrik be mindkettőjük fejében. A baba, a babázás a kislányok univerzális nyelve. A világon mindenhol a legnépszerűbb játékszernek számít kultúrától, társadalmi helyzettől, jövedelemtől, lakhelytől és talán életkortól is függetlenül. De vajon miért olyan klassz és jó dolog babázni? Milyen pozitív hatása van a kislányok fejlődésére?

Sokszor szegezték már nekem a kérdést, hol csak kíváncsiságból, hol támadóan, hogy miért épp a Barbie babákra tervezek és varrok ruhákat, mikor ezek a babák műanyagok, és nem valós testalkattal rendelkeznek? Bevallom én azok táborába tartozom, akiknek gyerekkorában nem volt Barbie-ja. Nyilván nem elvi, hanem anyagi okokból, a szüleim nem engedhették meg maguknak. Sőt továbbmegyek, nem is hallottam róla. Nem emlékszem olyan osztálytársamra, akinek lett volna (persze ettől még lehetett). Volt persze egy kb.

ÉjiBagoly
2015. 04. 22.

Segíteni, támogatni kell az anyukákat a kreatív alkotásra, hogy a mai rohanó, digitális korban szocializálódott gyermekeik kezébe adva az eszközt, megélhessék milyen jó érzés, ha valamibe időt fektetünk, magunk készítjük, s annak kézzelfogható eredménye lesz – mondja Győri Ildikó pszichológus. A LifeGarden alapítóját és a Kreatív Gyermeknevelési Eszközök megálmodóját a játékról, a babázásról és annak hatásairól kérdeztük. 

Miért jó játszani? 

A minap az Auchanban jártunk, s mit gondoltok, mi jött velünk szembe a polcokon?  A Barbie fürdőkádunk, csak más színben. Történt ugyanis, hogy tavaly kaptam a  barátnőmtől ajándékba egy fürdőkészletet, ami egy tusfürdőt, testápolót, fürdőgolyót tartalmazott egy kék, műanyag kádba, celofánba becsomagolva. Már első látásra beleszerettem, mert egyből a Bogi jutott eszembe, hogy milyen jó, a babájának lesz egy fürdőkádja (szakmai ártalom). Persze a belevalóknak is örültem, mert ki ne szeretné magát kicsit kényeztetni fürdés közben.