Barbie babaruhák

Nem kell messzire menni (elég, ha csak kilépünk az utcára), s láthatjuk, hogy az idei nyári divatban hódít a virágminta. Már a tavaszi trendekben is megjelentek a virágmintás ruhák, de nyáron még inkább helyük van a divatban. Nem számít a ruha színe, nem számít a virág mérete, lényeg, hogy divat a virágos. (A baloldali türkiz ruha egyszerűen meseszép!!!)

Hétvégére kánikulát ígérnek 30-35 fokkal. Így pár napra leruccanunk a Balcsira, s természetesen Barbie sem maradhat itthon. Legalább öten jönnek velünk nyaralni - persze, ha engedem, akkor az egész babafamília is jönne. A "bőröndbe" nemcsak a nyár elengedhetetlen kellékei (fürdőruha, törülköző, köntös, strandruha) kerültek, hanem úgy láttam bálba is készülnek a lányok (igaz ugyan, hogy az Anna-bál csak a jövő hét végén lesz), mert legalább 10 hosszú, báli ruha is bekerült a táskába. :-) Ja és a kalapról se feledkezzünk meg (fotót sajna még nem tudok mutatni).

A Boginak varrt könnyű, gyorsan megvarrható szoknya kapcsán előkerestem a korábbi babaruháimat, amit  ebből az anyagból készítettem. Ha már piros, hozzátettem még egy kötött kardigánt is. Fogadjátok szeretettel!

Baniko
2014. 05. 12.

Lassan véget ér a szabásminta szerkesztő tanfolyamon. :-) Így elkezdtem a gyakorlatban is kipróbálni az ott tanultakat...természetesen a babákon. Nem tökéletesek, rengeteg javítani való van még rajtuk, de remélem a jövőben sokkal könnyebb lesz majd egy-egy ruhadarab megalkotása. Egyelőre az alapdolgokat szerkesztem meg, s azokat lehet majd variálni, megbolondítani.

A babák már nagyon panaszkodtak, hogy itt a szép napsütéses március, lekerültek a télikabátok, a lányok egyre rövidebb szoknyát hordanak az utcán, s nekik nincs egy új ruhájuk sem. Így muszáj volt varrnom nekik valami újat, valami szépet. Az anyagok közül - tavasz lévén - egy virágosra esett a választásom. Mindenki kapott 1-1 ruhát más díszítéssel. Van, aki V-nyakút, van, aki félvállasat, s van, aki pánt nélkülit.

Teljesen beleszerettem ebbe a fonalba, s az első sapka óta elkészült pár újabb kötött ruci is Barbie-nak.

Téged is fogadott már ilyen látvány a gyerekszobába belépve, mikor lányod babázik? Engem rendszeresen: vagy babaruhák vannak szanaszét szórva vagy legók.

Mivel közeledik Valentin-nap, Barbie is kért tőlem egy ruhát erre az alkalomra. Olyan jószívű voltam, hogy egyből 3 szívecskés, romantikus ruhát is varrtam neki: két rózsaszínt, s egy piros szívecskéset. :-) Ti melyiket választanátok?

A Halloween hét zárasaként mi mást mutathatnék Nektek, mint egy új, halloween-es, boszis Barbie rucit. A kíváncsiság kedvéért ezt is filcből varrtam, de most vékonyból.

Egy korábbi bejegyzésemben már megmutattam, hogy milyen táskával leptem meg Andi barátnőmet szülinapjára. A táskának nagy sikere van, azóta mindenhová ezzel mászkál, le sem akarja tenni. Én ennek természetesen nagyon örülök. Mindig öröm olyat alkotni, ami mások, főleg az ajándékozott tetszését is elnyeri. Természetesen maradt még a mintás Amy Butler, ill. a Moda egyszínű anyagaiból, így a Barbie-k is gyorsan kaptak új ruhát.