designer textilek

Baniko
2016. 09. 22.

Még nyár elején indult egy új "tematikus női meglepetésdobozos" kezdeményezés Femini Box néven. Megálmodójuk Örsi-Korényi Szilvia (Mirifay Design) és Pál Piri (ByPippa), akik maguk is anyukák és vállalkozónők. Céljuk, hogy megismertessék a célközönségget a hazai alkotók, tervezők, dizájnerek munkáival, alkotásaival.

No csak képletesen. Az előbb hozta a futár a legújabb anyagrendelésemet. Egyszerűen meseszépek, lélegzetelállítóak! Legszívesebben nekiállnék, s mindegyikből varrnék egy babaruhát. De most sajnos nem tehetem, majd a vizsga után. Szóval épp dolgoztam a lap-top előtt, mikor egy furgon ajtajának a becsapódását hallottam. Rohantam az ablakhoz, s láttam, hogy annak a futárcégnek az autója állt meg a ház előtt, aki az anyagjaimat is szállítja. Olyan izgatott lettem, mint egy kisgyerek, mikor ajándékot kap.  

Ma egy nagyon tehetséges és sokoldalú hölgyet mutatok be Designer Hétfő sorozatomban. Amy Butler textil- és divattervező, aki nemcsak gyönyörű textileket tervez, hanem számos egyéb termékkel is képviselteti magát a piacon, mint például organikus törüközők és ágyneműk, kézi szőttes szőnyegek, étkészletek, 100% újrahasznosított csomagolópapírok. Története ugyanúgy kezdődik, mint bárki másnak, aki szeret alkotni: már kislány korában imádott rajzolni, és 7 éves korában már a varrógéppel ismerkedett.

Hétfő lévén, Designer Hétfő sorozatomban ma Robert Kaufman Fabrics-szal ismerkedhettek meg. Ahogy az textilkörökben már megszokott, több designerrel is dolgoztatnak. Kedvencem mindközül Ann Kelle, aki sokáig teljesen más területen dolgozott, majd visszatért "gyerekkora egyik szerelméhez", a művészethez. Az általa tervezett textilek (és papírmunkák) vidámak, színesek, egyszerűek és pimaszak.

Hétfő lévén folytatom Designer Héftő sorozatom. A mai részben Michael Miller Fabrics-szel ismerkedhettek meg. A cég 1999 tavaszán jött létre, két jóbarát - Michael Steiner and Kathy Miller összefogásából, akik tisztelettel adóztak egymás munkája iránt. Csak halkan jegyzem meg, hogy a cég neve a két alapító tag nevéből származik.

A ma útjára indított Designer Hétfő sorozatban elsőként kedvencemet, a Riley Blake Designs-t mutatom be Nektek:

Bret és Cindy Cloward 2008-ban indította útjára Amerikában, Utah államban a Riley Blake Designs névre hallgató textil-nagykereskedésüket. Mára Riley Blake nemcsak a cég nevét jelenti „varrós és textil körökben”, hanem fogalommá is vált. Történetük azonban jóval korábbra nyúlik vissza.

Kezdetben keresztszemes, foltvarrós gyerekszobai kiegészítőkben gondolkodtam, s először fiam születésekor találkoztam ezekkel a gyönyörű anyagokkal. Szerelem volt első látásra. Akkoriban még egyáltalán nem hallottam a nagy designer házakról, annyit tudtam, hogy ezek a meseszép textilek Amerikából vagy Japánból érkeznek. Az első időkben nem is vettem sokat, inkább csak előre vágott „darabkákat” vásároltam, s azt varrtam össze a hímzéssel. Időközben a szerelemből gyűjtögető szenvedély is lett.

Rengeteg tervem van a jövőre nézve. Azt hittem párat meg tudok belőle valósítani a nyáron, de sajnos a gyerekek mellett elő sem tudtam venni a varrógépem. Irigylem azokat az anyukákat, akik 3-4 gyerek mellett is tudnak folyamatosan alkotni. Az én gyerekeim annyira elevenek, hogy folyton le kell őket foglalni, különben szétszedik a lakást. A héten viszont már elkezdődött az ovi, így lassan újra alkotni kezdek.  A jövőben szeretnék gyerektáskákat is tervezni és varrni.

Tegnap banki ügyek intézése kapcsán a XI. kerületbe kellett mennünk férjemmel. Utána benéztünk az Allee Bevásárlóközpontba, nevezetesen a Mesebolt ott található üzletébe. Mint mindig, most is nagyon sok szép anyag közül lehetett választani.

Egy korábbi bejegyzésemben már megmutattam, hogy milyen táskával leptem meg Andi barátnőmet szülinapjára. A táskának nagy sikere van, azóta mindenhová ezzel mászkál, le sem akarja tenni. Én ennek természetesen nagyon örülök. Mindig öröm olyat alkotni, ami mások, főleg az ajándékozott tetszését is elnyeri. Természetesen maradt még a mintás Amy Butler, ill. a Moda egyszínű anyagaiból, így a Barbie-k is gyorsan kaptak új ruhát.