DIY babaház

A Pinteresten rengeteg ötletet lehet találni arról, hogyan készítsünk kedvenc babánknak babaházat. Ez nyilván attól is függ, hogy mekkora babáról van szó, mekkora a fantáziánk és mennyire vagyunk ügyeskezűek. Lehet kartonból, cipősdobozból, funérlemezből, vagy, ha tudsz varrni, megvarrhatod Te is.

Babaházat nem csak polcból lehet készíteni. Igazából attól függ, milyen és mekkora méretű babátok van. Ma szintén saját készítésű (angolul do-it-yourself, azaz DIY) babaházakból válogattam.

A lányomnak van vagy 10 barbie méretű babája (nem mind barbie márkájú, ezért fogalmaztam így). Vannak bútoraink is (kanapé, ágyak, emeletes ágy a kis tesóknak, szekrény, fürdőkád stb.). Viszont még nincs babaházunk. Már többször elgondolkodtam rajta, hogy legyen egy, mert a bútorokkal, babákkal gyakran játszik. De mindig visszatartott a mérete (és az ára). Mert, ha belegondoltok, akkor egy barbie méretű baba min. 30 cm magas. Ha ház, akkor emeletes, 2 vagy 3 szintes. Máris legalább 1 méternél járunk. A ház szélességére szintén legalább 60-70 cm-t számolhatunk.