farsang

Az idei farsangi szezon végéhez közeledve összeszedtem azokat az ötleteket, amelyben felhasználtátok az általam tervezett farkas jelmezt. Mondanom sem kell, hogy idén is ez volt a legnépszerűbb álarc, akár Ti készítettétek el saját magatoknak, akár rám bíztátok a megvarrását. Elsősorban a nagycsoportos, kisiskolás fiúk körében volt népszerű. No de nézzük is az ötleteket:

Ha még mindig azon gondolkodsz, hogy minek öltözzön be idén farsangkor a lányod; mi az a jelmez, amit Te is könnyen el tudsz otthon készíteni, akkor neked ajánlom az alábbi, kifejezetten kislányoknak szóló farsangi ötleteimet. Elég hozzá egy tüllszoknya, és máris rengeteg jelmezhez fel tudod használni:

A farsangi időszak a télűzésről - idén kivételesen hó is van, így élvezik a gyerekek -, a mulatságról, az örömről szól. A gyerekeknek. Mi anyukák meg azon aggódhatunk, hogy idén milyen jelmezötlettel áll elő csemeténk, és azt hogyan tudjuk megvalósítani. Az ovis gyerekek körében népszerűek az állatjelmezek, ők még talán kevésbé vannak kitéve a tévében látott meseszereplőknek, karaktereknek.

Baniko
2016. 01. 27.

Mostani bejegyzésem apropóját a közelgő farsangi mulatság adja. Idén nagyon rövid ez az ünnepünk, mivel Húsvét - ami ugye mozgó ünnep - nagyon korán, már március végén jön. Február 9-én ér végét a farsangi időszak, így Bogiéknál a suliban most pénteken lesz a mulatság. A tanítónéniknek támadt egy remek ötletük: kitalálták, hogy vigyünk meleget, napfényt, vidámságot, trópusi hangulatot ebbe a szürke hidegségbe, ezzel űzve el a telet. Ehhez az alapot pedig egy régi Black Lace (Agadoo) sláger adja, amit biztos Te is ismersz.

Baniko
2013. 11. 06.

Ha Bogi kapott varázslósapkát a Halloween partira, akkor úgy volt igazságos, hogy Szabi is kapjon egyet. Kisfiú lévén egy pókos sapit készítettem neki. Ehhez is a netet hívtam segítségül (innen töltöttem le a sablont). Fehér ceruzával megrajzoltam a hálót, majd fekete kartonból kivágtam több pókot, s ezt felragasztottam a hálóra. Végül a Szabi is felragasztotta a sablon pókját is a hálóra.

Most már csak a gyerekek jelmezével vagyok adós. A Szabinál nem volt nehéz dolgom: farsangról volt egy farkas jelmezünk. Bogit viszont szerettem volna boszorkánynak beöltöztetni, mégpedig a Halloween színeiben. A boszi jelmezéhez először is kellett egy szoknya, lehetőleg lila, fekete, narancs vagy zöld. Ezek ugyanis a Halloween színei.

Baniko
2013. 02. 14.

No elérkezett a nagy nap, megvolt ma az oviban a farsang. Tegnap este, még az utolsó pillanatban sikerült befejeznem a Piroska jelmezt. Aki nem olvasta volna a korábbi bejegyzéseim, annak írom, hogy sokszor a neten szoktam anyagot rendelni, s most is csak ott találtam nekem tetsző szép, meggypiros anyagot. (Nem klasszikus pirosat választottam, mert az a Boginak nem áll jól, és szerettem volna, ha a ruhát máskor is használja majd.

Baniko
2013. 02. 10.

Ha már kitaláltuk a jelmezünket, ill. készítettünk pár álarcot, akkor itt az ideje, hogy feldíszítsük a lakásunkat is. A farsangi készülődés 1. bejegyzésemben már mutattam egy álarcokból fűzött girlandot. Utólag jutott eszembe, hogy pár szerpentint is dobhatunk a girlandra fokozva a hangulatot.

Baniko
2013. 02. 09.

Ma maszkokat készítettünk. Amíg mi Szabival a sima egyszerű maszkokon ügyködtünk, addig Bogi a díszesebb álarcot választotta. Ő inkább festeni szeretett volna. Ki is festette rózsaszínre, aztán megunta, s másba fogott. Így rám maradt a befejezés. Filctollal még egy kicsit felturbóztam, majd ráragasztottam egy félfamentes lapra nyitva hagyva a maszk orrnyereg részét. Ide ugyanis dekortollat ragasztottam a 2 réteg papír közé. Így kicsit elegánsabb, "velenceibb" és lányosabb lett ez a maszk. :-)

Oldalak