gyerektáskák

Megrendelésre készítettem ezt a cuki, sok szívecskés lányka táskát egy 2 éves kislány szülinapjára. Eredetileg a "sütiboltos táskám" tetszett meg az anyukának, de az idő rövidsége miatt, nem volt lehetőségem beszerezni az anyagot. Így a sok lányos anyagból erre esett a szülők választása (mindenképpen rózsaszínt szerettek volna), ebből született meg a táska.
Baniko
2013. 03. 17.

1-2 hónapja Bogi ovis barátnőjének anyukájától kaptam egy csomó (azt hiszem IKEA-s) vastagabb vászon anyagot. Van köztük pöttyös, virágos, kék, csíkos - egyből elkezdett járni az agyam, hogy miket lehetne varrni belőlük. Mivel vastagabb anyagról van szó, ezért valami kerti dolgot (pl. székre ülőke) tudnék elképzelni belőlük, ill. táskákat (pl.

Már csak 2 nap van hátra a Halloween hétből, így már csak 2 ötlet maradt hátra. A Halloween hét nem lenne teljes egy "Csokit vagy csalok" táska nélkül, melyet ezúttal vastag gyapjúfilcből varrtam. Nálunk ugyan nem szokás Halloween-kor csokit, cukrot gyűjtögetni, de azért biztos sikert arat a gyerekek körében. Varrógéppel készítettem, de akár kézzel is össze lehet varrni. (A Facebook oldalamon több halloween-es táska ötletet is összeszedtem inspiráció gyanánt. Vannak köztük horgolt táskák is.)

Legutóbbi bejegyzésemben megmutattam egy táskát, amit a jövő heti szüretre készítettem Bogi lányomnak. Azóta elkészült, pontosabban majdnem készen van a fiús verzió is belőle. Már csak az almákat kell kiszíneznem a textilfilccel, ill. utolsó mozzanatként átvasalnom a táskát. Ezzel rögzítem a mintát az anyagba. Néhány apró változást eszközöltem a táskán: icipicit nagyobbra sikeredett, ill. a felső zöld csíkot duplájára növeltem.

Pár napja jelentősen lehűlt a levegő, ill. beköszöntött az első "emberes" őszi hónap is, vagyis a szeptember. Ha szeptember, akkor mindenkinek az iskola/óvoda kezdete, ill. a szüret (alma, szőlő, dió, gesztenye stb.), szüreti mulatság jut elsőre eszébe. Kamaszkorom egyik emléke, hogy anyuék mindig rengeteg almát szedtek almáskertekben "szedd magad" akciók keretében. Így egész télen kitartott az a sok láda alma. Ráadásul mindig 2-3 féléből is lehetett válogatni. Egy népi bölcsesség szerint

Rengeteg tervem van a jövőre nézve. Azt hittem párat meg tudok belőle valósítani a nyáron, de sajnos a gyerekek mellett elő sem tudtam venni a varrógépem. Irigylem azokat az anyukákat, akik 3-4 gyerek mellett is tudnak folyamatosan alkotni. Az én gyerekeim annyira elevenek, hogy folyton le kell őket foglalni, különben szétszedik a lakást. A héten viszont már elkezdődött az ovi, így lassan újra alkotni kezdek.  A jövőben szeretnék gyerektáskákat is tervezni és varrni.