Halloween

Baniko
2013. 11. 06.

Ha Bogi kapott varázslósapkát a Halloween partira, akkor úgy volt igazságos, hogy Szabi is kapjon egyet. Kisfiú lévén egy pókos sapit készítettem neki. Ehhez is a netet hívtam segítségül (innen töltöttem le a sablont). Fehér ceruzával megrajzoltam a hálót, majd fekete kartonból kivágtam több pókot, s ezt felragasztottam a hálóra. Végül a Szabi is felragasztotta a sablon pókját is a hálóra.

Most már csak a gyerekek jelmezével vagyok adós. A Szabinál nem volt nehéz dolgom: farsangról volt egy farkas jelmezünk. Bogit viszont szerettem volna boszorkánynak beöltöztetni, mégpedig a Halloween színeiben. A boszi jelmezéhez először is kellett egy szoknya, lehetőleg lila, fekete, narancs vagy zöld. Ezek ugyanis a Halloween színei.

Baniko
2013. 11. 04.

Férjem, egészen az utolsó pillanatig nem tudta, hogy minek fog beöltözni Halloweenkor. De, bevallom őszintén, nem tartott sokáig, amíg kitalálta. Otthon talált egy fekete táskát, ebből készített egy szörnyet, amit aztán a fejére húzott. Hogy kilásson a táskából, keresett egy vékony anyagot, amin átlát. Mivel az anyagaim között pirosat talált, ezért ebből lett a szája, s ezen keresztül nézett ki. A szörny fogai fehér filcből készültek, s ahol hiányzik a foga, ott kukucskált ki.

Baniko
2013. 11. 03.

Ahogy korábban már említettem, november 1-jén Halloween partira voltunk hivatalosak Tamusékhoz. Idén mindenkinek be kellett öltözni, nem csak a gyerekeknek. Könnyen elkészíthető jelmezt szerettem volna, amiben akár egész este jól érezhetem magam. A neten jelmezötletek után

Baniko
2013. 10. 28.

Múlt hét csütörtökön az oviban Halloween tök kiállítást rendeztek: otthonról hozott, kifaragott tököket vártak. Mi is gyorsan beszereztünk egy aprócskát. A gyerekek már nagyon várták a faragást, de igazából csak a "kibelezésében" tudtak segíteni, maga a faragás már felnőtt munka volt.

Baniko
2013. 10. 22.
November 1-jén Halloween partira vagyunk hivatalosak. Az egész családnak be kell öltözni, s nekem egyelőre még ötletem sincs, hogy én pl. mit fogok felvenni. (A múlt héten bekukkantottam egy turiba, s láttam egy tégla színű hosszú ujjú felsőt kemény 990Ft-ért. Nem vettem meg, mert hosszú volt a sor, s igyekeznem kellett a gyerekekért az oviba, iskolába. Már bánom, mert jó alapja lett volna a jelmeznek.)

A Halloween hét zárasaként mi mást mutathatnék Nektek, mint egy új, halloween-es, boszis Barbie rucit. A kíváncsiság kedvéért ezt is filcből varrtam, de most vékonyból.

Már csak 2 nap van hátra a Halloween hétből, így már csak 2 ötlet maradt hátra. A Halloween hét nem lenne teljes egy "Csokit vagy csalok" táska nélkül, melyet ezúttal vastag gyapjúfilcből varrtam. Nálunk ugyan nem szokás Halloween-kor csokit, cukrot gyűjtögetni, de azért biztos sikert arat a gyerekek körében. Varrógéppel készítettem, de akár kézzel is össze lehet varrni. (A Facebook oldalamon több halloween-es táska ötletet is összeszedtem inspiráció gyanánt. Vannak köztük horgolt táskák is.)

Baniko
2012. 10. 19.

A héten elég sok mindent készítettünk már Halloween-re: papír töklámpást, girlandot,  lufikat dekoráltunk,  WC papírból festettünk halloween-i jelképeket. Ma megmutatom, hogyan készíthetünk gesztenyéből hűtőmágnest. Szerencsére még tart a "gesztenyeszezon", így rengeteg gesztenyét lehet hazafelé az oviból szedni. Egy dologra figyeljetek: igyekezzetek olyan gesztenyét keresni, aminek minél simább az alja.

Ahogy tegnap ígértem, ma egy nagyon egyszerű ötletet hoztam Nektek Halloween-re: girlandot fogunk készíteni. A gyerekeket is többféle fázisba bevonhatjuk, imádni fogják!

Oldalak