játék

Ugyanis már régen elfogytak a polárjaim, csak időhiány miatt még nem tudtam rendelést leadni. Múlt héten végre hozzájutottam, viszont izgultam, hogy kiszállítják-e még máig, mert jövő héten nem leszünk itthon. Akkor nyugodtam meg igazán, mikor Szabi reggel az ablakon kitekintve jelezte, hogy épp most állt meg egy GLS-es autó a ház előtt, és a bácsi hoz egy nagy dobozt (kb. 10 kg). Kisgyermeki izgalommal rohantam a kapucsengőhöz, mivel ettől a cégtől még nem rendeltem anyagot, és már nagyon kíváncsi voltam.

Baniko
2016. 07. 28.

Talán nem véletlen, hogy amikor két anyuka között szóba kerül, hogy mit vegyenek saját kislányuknak vagy ismerősük kislányának ajándékba, elsőre mindig a baba ugrik be mindkettőjük fejében. A baba, a babázás a kislányok univerzális nyelve. A világon mindenhol a legnépszerűbb játékszernek számít kultúrától, társadalmi helyzettől, jövedelemtől, lakhelytől és talán életkortól is függetlenül. De vajon miért olyan klassz és jó dolog babázni? Milyen pozitív hatása van a kislányok fejlődésére?

Baniko
2016. 07. 12.

Gőzerővel dübörög a nyár, a fele lassan el is telt. Gyerekek már táborban vagy épp nagyszülőknél. Ha még oviban, az is a héten véget ér. Hamarosan jön a közös nyaralás ideje. (A jövő héten mi is leruccanunk a Balcsira egy hétre.) De vajon milyen játékokat vigyünk magunkkal egy belföldi nyaralásra, mit hozhatnak a gyerekek?

ÉjiBagoly
2015. 04. 22.

Segíteni, támogatni kell az anyukákat a kreatív alkotásra, hogy a mai rohanó, digitális korban szocializálódott gyermekeik kezébe adva az eszközt, megélhessék milyen jó érzés, ha valamibe időt fektetünk, magunk készítjük, s annak kézzelfogható eredménye lesz – mondja Győri Ildikó pszichológus. A LifeGarden alapítóját és a Kreatív Gyermeknevelési Eszközök megálmodóját a játékról, a babázásról és annak hatásairól kérdeztük. 

Miért jó játszani?