jelmez

Baniko
2013. 11. 06.

Ha Bogi kapott varázslósapkát a Halloween partira, akkor úgy volt igazságos, hogy Szabi is kapjon egyet. Kisfiú lévén egy pókos sapit készítettem neki. Ehhez is a netet hívtam segítségül (innen töltöttem le a sablont). Fehér ceruzával megrajzoltam a hálót, majd fekete kartonból kivágtam több pókot, s ezt felragasztottam a hálóra. Végül a Szabi is felragasztotta a sablon pókját is a hálóra.

Most már csak a gyerekek jelmezével vagyok adós. A Szabinál nem volt nehéz dolgom: farsangról volt egy farkas jelmezünk. Bogit viszont szerettem volna boszorkánynak beöltöztetni, mégpedig a Halloween színeiben. A boszi jelmezéhez először is kellett egy szoknya, lehetőleg lila, fekete, narancs vagy zöld. Ezek ugyanis a Halloween színei.

Baniko
2013. 11. 04.

Férjem, egészen az utolsó pillanatig nem tudta, hogy minek fog beöltözni Halloweenkor. De, bevallom őszintén, nem tartott sokáig, amíg kitalálta. Otthon talált egy fekete táskát, ebből készített egy szörnyet, amit aztán a fejére húzott. Hogy kilásson a táskából, keresett egy vékony anyagot, amin átlát. Mivel az anyagaim között pirosat talált, ezért ebből lett a szája, s ezen keresztül nézett ki. A szörny fogai fehér filcből készültek, s ahol hiányzik a foga, ott kukucskált ki.

Baniko
2013. 11. 03.

Ahogy korábban már említettem, november 1-jén Halloween partira voltunk hivatalosak Tamusékhoz. Idén mindenkinek be kellett öltözni, nem csak a gyerekeknek. Könnyen elkészíthető jelmezt szerettem volna, amiben akár egész este jól érezhetem magam. A neten jelmezötletek után

Baniko
2013. 10. 22.
November 1-jén Halloween partira vagyunk hivatalosak. Az egész családnak be kell öltözni, s nekem egyelőre még ötletem sincs, hogy én pl. mit fogok felvenni. (A múlt héten bekukkantottam egy turiba, s láttam egy tégla színű hosszú ujjú felsőt kemény 990Ft-ért. Nem vettem meg, mert hosszú volt a sor, s igyekeznem kellett a gyerekekért az oviba, iskolába. Már bánom, mert jó alapja lett volna a jelmeznek.)
Baniko
2013. 02. 14.

No elérkezett a nagy nap, megvolt ma az oviban a farsang. Tegnap este, még az utolsó pillanatban sikerült befejeznem a Piroska jelmezt. Aki nem olvasta volna a korábbi bejegyzéseim, annak írom, hogy sokszor a neten szoktam anyagot rendelni, s most is csak ott találtam nekem tetsző szép, meggypiros anyagot. (Nem klasszikus pirosat választottam, mert az a Boginak nem áll jól, és szerettem volna, ha a ruhát máskor is használja majd.

Baniko
2013. 02. 05.

Vészesen közeledik a farsang az oviban, én meg pánikolok, mert még az anyag sincs meg a Piroska és a farkas jelmezhez. Igaz ugyan, hogy a piros köpeny, s a piros ruha megvarrása nem egy nagy ügy, de mindig ilyenkor történik valami váratlan dolog.Illetve a farkas álarc megrajzolásának is még csak most kezd neki Tamás, s ahhoz is be kell szereznem valami szőrös, szürke anyagot, amit eddig nem találtam. De abban bízom, hogy Békáson van egy jó kis méterárubolt, s ott találok valami álarcnak való filcet, ill. szőrös anyagot.

Baniko
2013. 01. 31.

Volt egy időszak, mikor Szabi reggelente a BBC gyerekműsorát (CBeebies) nézte az ágyunkból, míg mi próbáltunk magunkhoz térni. Akkoriban hajnali bagoly volt a csemete, s azóta is ő ébred fel legelőször. Nem hiszem, hogy több lehetett 2 évesnél, mert ugyan már itt laktunk Óbudán, de Bogi akkor még nem volt meg, max. a pocakomban. :-) Ezek a gyerekműsorok azért voltak jók, mert sokat énekeltek, kézműveskedtek, játszottak benne, interaktívak voltak, s még nyelvtudásra sem volt szükségük a gyerekeknek.

Baniko
2013. 01. 30.

Múlt héten befejeztem egy nagyobb szülinapi Barbie babaruha varrást, s most már gőzerővel nekiállhatok az idei farsangi jelmezek megvalósításának. Egyelőre még csak az anyagbeszerzésnél és az ötletelésnél tartok.