karácsonyi dísz

Tegnapi bejegyzésemben a Luca napi népszokásokról olvashattál. Ott említettem, hogy mostanság nagyon divatos oviban, iskolában Luca napi vásárt rendezni, ahol a befolyt bevétel az iskolát, osztályt, csoportot illeti. Természetesen a szülők is beszállhatnak az ajándék készítésbe, ezzel is elősegítve, hogy több bevételre tegyen szert az osztály. A legtöbben ilyenkor valamilyen karácsonnyal kapcsolatos díszt, ajándékot (papírból, filcből, kis cserepekből stb.) készítenek.
Egy újabb egyszerű, gyerekekkel is percek alatt elkészíthető ötletet mutatok be így a karácsony előtti nagy rohanásban. Nem kell hozzá más, mint karácsonyi sütikiszúrók és zsenília drótok. Lehetőleg karácsonyi színűek, s akár fényeset is használhatunk.

Hozzávalók:

Hungarocell golyó, flitterek, gombostűk segítségével könnyen elkészíthető, de nagyon mutatós karácsonyfadíszt készíthetünk, mellyel nemcsak a fát, hanem lakásunkat is díszíthetjük. Felakaszthatjuk kilincsre, lámpára, vázában faágakra vagy éppen a fenyőfánkra. Elkészítése gyerekek számára picit unalmas lehet, legalábbis Szabi nálunk kb. 10 perc után megunta. Nekem is pár órába telt a befejezése. Igazából az időtartama attól függ, hogy mekkora gömböt akarunk feldíszíteni.
Néhány napja készítettem a gyerekekkel, pontosabban a Szabival ezt a cserépangyalkát. Nagyon könnyű elkészíteni.

Nem kell hozzá más, mint:

  • tetszőleges méretű cserép,