keresztszemes hímzés

Most megint egy régebbi munkámat szeretném megmutatni Nektek, amit kb. 7-8 évvel ezelőtt kisfiam születése előtt készítettem: ez pedig egy kockásfülű nyuszis, keresztszemes hímzett babakocka. Akkoriban történt ugyanis, hogy egy keresztszemes újságban megláttam pár szintén hímzett babakockát. Ezek a többnyire geometriai mintákat ábrázoló színes kockák annyira megtetszettek, hogy megkértem férjemet, tervezzen nekem egy hasonló kockát Szabinak. S hogy miért a kockásfülű nyuszira esett a választásom? Már nem emlékszem, talán abban az időben sokat adhatták a tv-ben a mesét.

Idén úgy alakul, hogy a farsang farkához (február 10-13.) nagyon közel esik a Valentin nap, azaz a szerelmesek ünnepe, melyet február 14-én, Bálint napkor szokás megünnepelni. Ilyenkor a szerelmesek megajándékozzák egymást valamilyen aprósággal, virággal, édességgel.

Talán az első bejegyzésemben ígértem, hogy néha bemutatok egy-egy általam régebben készített alkotást is. Ezeket pár éve ismerősöknek, barátoknak készítettem neves alkalmakra (pl. születésnapra). Első ízben egy békás párnát hoztam Nektek. Ezt Bogicának varrtam. Akkoriban még több szabadidőm volt, mint mostanában, s a varrás mellett nagy kedvenc volt a keresztszemes hímzés. Rengeteget hímeztem esténként tévézés közben, mikor Szabi már aludt. Még ma is nagyon sok keresztszemes mintám van, köztük rengeteg gyerek motívum.