kötött babaruhák

  Az utóbbi 1-2 hétben kissé eltűntem. Ennek több oka is volt.  Az egyik, hogy alkottam. No nem babaruhát, hanem egyebeket. Pl. textiljátékot, amit hamarosan meg is mutatok. Aztán épp ma van Szabi szülinapja, így már legalább egy hete ennek lázában égünk, s még nincs vége, amíg a bulik (baráti és családi) le nem mennek. Aztán egy hónap pihenés (persze családi szülinapok azért akadnak novemberben is), s jön a Mikulás, Bogi szülinap és karácsony... Nem fogok unatkozni.
Bogi addig nyaggatott, míg rászántam magam, hogy Lili babának is kössek egy új sapit és sálat. Persze Lilinek egyből megtetszett, fel is próbálta, én pedig fotózhattam le. Férjem meg is kérdezte, hogy direkt ilyen csíkosra csináltam-e a sapit, mert neki nagyon tetszik. De sajnos ki kellett ábrándítanom: a mintát nem én találtam ki, így adta ki magát a fonal. (A kötött darab nagyságától függően változik a minta.) A sál is igen érdekes lett: különböző méretű téglalapok vannak egymás mögé "ragasztva".

Teljesen beleszerettem ebbe a fonalba, s az első sapka óta elkészült pár újabb kötött ruci is Barbie-nak.

Pár napja az Aldiban fonalvásár volt. Inkább fiús színű fonalakat lehetett kapni, de volt köztük egy nagyon szép őszi színű, színátmenetes fonal, aminek nem bírtam ellenállni. Természetesen hazaérve azonnal elő kellett vennem a zoknikötőtűimet, s kipróbálni a fonalat. Mivel egy sapka lényegesen rövidebb idő alatt készül el, mint egy kardigán, ezért az lett a próbadarab. Mostanság rászoktam, hogy 5 kötőtűvel kötöm a sapkákat is, nem csak a kardigánok ujját. Ráadásul egy nagyon jópofa minta kerekedett ki a fonalból. A sapka tetejére pedig egy pom-pom került.
Baniko
2012. 12. 11.
Mostanában sokan keresnek meg azzal, hogy varrok-e Ken-nek is ruhákat. :-) Még tavaly tervbe vettem, ezért - kicsit öncélúan - Bogi kapott is egy modellt, azt hiszem a névnapjára. Sajnos azonban az idei évben nem jutott rá időm, de a 2013-as tervek között ismételten szerepel. Addig is vettem pasis fonalakat, s készítettem pár különböző fazonú sapit Ken számára. Szerintetek melyik lett a legjobb? Többször lebontottam, mert az elején elég lányosra sikerültek a sapik. Valószínűleg, mert ráhúztam Ken fülére. De talán ezek már elég fiúsak... Ti mit gondoltok?
Egy korábbi bejegyzésemben ígértem, hogy készülnek további őszi kötött sapkák és sálak Barbie-nak. Sajnos azóta kevés szabadidőm volt, de igyekszem arra visszaállni, hogy esténként TV előtt ülve kötögessek. :-) Most megmutatom azokat a már elkészült új modelleket, amiket az anyósom által hozott fonalakból készítettem. A fehér alapon bazsarózsa színű, szívecskés sapkához még most kötöm a sálat, így az most nem szerepel a fotókon. Helyette a sportos, bazsarózsa színű sállal fotóztam. Ez is jól áll Barbie-nak.

Nem bírok magammal, gyorsan megmutatom, mit alkottam ma Barbie-nak. Tegnap a Facebookon írtam, hogy az anyósomtól kaptam egy csomó, szép, új fonalat. Az egyik ismerőse ki akart dobni, de ő szerencsére  megmentette nekem. Persze én már átválogatva kaptam, s főleg Barbie-s színeket. Akár magunknak is kötögethetnék, ha lenne türelmem a nagy darabok elkészítéséhez. De ma már sajnos nincs. Szóval miután délelőtt elment a biztosítási brókerünk, nem bírtam ellenállni nekik, rögtön ki kellett próbálnom.