mackókészítés

Baniko
2014. 09. 22.

A textiljáték képzésen a Micimackóval befejeztük a maciszekciót. (Azóta varrtunk már cicát, cicabábot, sőt elkezdtünk a babákkal is foglalkozni. ) De ez nem azt jelenti, hogy nem fogok több macit készíteni. Sőt!!! Azóta két újabb maci is született, azonos szabásminta alapján, de eltérő alapanyagból. Találtam a neten egy szomorkás macit, ami nagyon megtetszett, így muszáj volt megvarrnom. :-)) Sajnos kifejezetten pihe-puha macis alapanyagom nem volt itthon, csak pár "nem macis" polár anyagot találtam.

Azt hiszem senkinek sem kell bemutatnom a címben szereplő "csacsi öreg medvét", akiről A.A. Milne Micimackó címmel írt könyvet. A regényt Milne fia, Christopher Robin és Edward nevű játékmackója ihlette, akik elválaszthatatlan jóbarátok voltak. A kisfiú 5 évesen a londoni állatkertben járt, s olyannyira beleszeretett egy Winnie nevű feketemedvébe, hogy átkeresztelte saját mackóját is erre a névre. A regény többi szereplőjét is Milne kisfiának plüssállatai ihlették, s az ő kalandjaikból született a regény.

Újabb maci kelt életre. Ezúttal egy fiú, hogy Szabinak is legyen. Menet közben találkozott egy rózsaszín csigával is.

Ezúttal egy fiú maci készül. Egyelőre kiszabtam, s összevarrtam az alkatrészeket. Jövő szombaton a tanfolyamon fogjuk kitömni szivaccsal (csak, hogy lássuk mennyivel másabb, de úgy is mondhatnám, hogy rosszabb vele dolgozni, mint a tömőanyaggal). Az alkatrészek összevarrása után utolsó fázisként a szemek és az orr felvarrása következik. Már kíváncsian várom a végeredményt.