ősz

A múlt heti kényszerpihenő (idegbecsípődés a hátamban) után, újra itt vagyok. A gyerekek is újra járnak oviba (Szabi szerintem 2 hete már nem volt, köszönhetően a hosszú hétvégéknek, ill. a betegségének). Most, hogy itthon újra csend és nyugalom van, be tudtam végre fejezni a korábban elkezdett őszi koszorú ajtódíszünket.
Ugye Neked is van otthon préselt leveled? Ma azt fogom megmutatni, hogyan készíthetünk belőle sablont, amit a későbbiekben többféle módon is felhasználhatunk. Pl. koszorúhoz, asztali díszhez, applikációként, girlandhoz, függődíszhez, alátéthez stb. Először is válogassunk ki pár darab nekünk tetsző levelet. Inkább a forma és a méret az érdekes, mintsem a szín. Ha ezzel megvagyunk, akkor vegyünk elő egy fehér lapot, s rajzoljuk óvatosan körbe ceruzával a leveleket.
Remélem mindenkinek kellemesen telt az elmúlt pár nap, s kihasználtátok a kellemes őszi napsütést és meleget. Sajnos hétvégére már nagyon hideget, sőt éjszakai fagyot is ígérnek. Mi ebben a pár napban egy közeli erdőben kirándultunk, s leveleket gyűjtögettünk (már préselődnek), ill. felmentünk a várba ágyúnézőbe. Amíg az ágyúkhoz értünk a gyerekek futkároztak, s újabb gesztenyét begyűjtve focizni kezdtek. Nagyon jól éreztük magunkat. Mivel az idei leveleket még préseljük, ezért a tavalyi készletből készítettünk pár levélképet.
Szerdán, szerencsére szép, napsütéses, meleg időben megvolt az ovis almaszüret Pomázon. Szabi oviból hazafelé jövet örömmel újságolta, hogy megint felmászott a pici almafákra, s onnan szüretelte az almákat. Tegnap reggel pedig láttam, hogy már készítették a Mihály-napi almavásárhoz az almás zacskókat: a kicsik almákat nyomdáztak a papírra, a nagycsoportosok pedig festették a gyümölcsöket.Sajnos a mai almavásárra nem tudtam elmenni (Bogica megint összeszedett egy torokvírust), de megkértem egy kedves szomszédunkat, hogy helyettem is vásároljon Szabitól almát délután.
"Itt van az ősz, itt van újra."  Sajnos ma újfent esős időre ébredtünk. A levelek színesedése mellett, ez újabb tagadhatatlan jele az ősz érkezésének. Oviba menet a sétányon lévő gesztenyefák alatt már találtunk pár lepotyogott gesztenyét. A gyerekeknek egyből beindult a fantáziájuk, hogy akkor délután itthon alkossunk belőlük valamit.