ovis ballagás

Végre túl vagyunk az idei évzáróval egybekötött ballagáson is. Mindkét csemetém nagyon ügyesen mondta a rábízott verset, mesét. Bogi maga volt a komolyság, Szabit meg talán csak egyszer kellett kisegíteni szöveg ügyben. De azt is csak azért, mert elbambult. Végig nagyon figyelt az "r" hang kiejtésére, s pörgette, ahogy kellett. (Logopédián most épp az "r" hang begyakorlásánál járnak. Ki tudja már ejteni, de a beszédben nem figyelt eddig oda rá. Mostanság már saját magát is kijavítja.)

FONTOS!!! Ha Te is szeretnél óvodai ballagásra egyedi tányért és ajándékot adni, kérlek vedd fel a kapcsolatot a készítőkkel! Tányér: Szizi művek, kanalak: Apolka. Mi is "csak" ballagási ajándékba adtuk az óvónéniknek, így az elkészítésükben nem tudok segíteni. Megértésedet köszönöm!

Május vége, június eleje az óvodai ballagások ideje. Nekünk is ma lesz az évzáróval egybekötött ballagásunk. Persze az időjárás nem hazudtolta meg magát, szokás szerint hozza a rosszabb formáját. Ha év végi ajándékozásról van szó, akkor nálam csakis személyre szabott ajándék jöhet szóba. Három-négy évvel ezelőtt, mikor először került szóba az oviban az év végi ajándékozás témája, rengeteg fórumot elolvastam ebben a témában.

Idén Szabi is elballag az oviból, így elvállaltam az ovis ballagási tarisznyák elkészítését. Mivel lassan közeledünk is a jövő heti ballagáshoz, végre elkészültem a megvarrásukkal. Nálunk nem kimondottan tarisznyát kapnak a ballagók, hanem egy fakanálra kötött "batyut". Ebbe az óvónénik iskolakezdéssel kapcsolatos apróságokat tesznek, mint pl. háromszögű ceruza, radír, órarend, oviról fénykép, aprópénz stb. Jövő héten megmutatom mi került a mi batyunkba.