papír

Ezt a dédinek készítettem anyák napjára, mivel az ország másik végében, egy eldugott kis határ menti faluban lakik, s autó híján nem jutunk le hozzá, csak telefonon tartjuk a kapcsolatot. A gyerekekről néha fotót vagy albumot szoktam küldeni, s rendszeresen beszélnek ők is vele telefonon. A Bogi sokszor szokott énekelni vagy saját szerzeményt előadni neki, s meglepő módon egész sokat meg is ért belőle a mama. Persze régebben még "tolmácsolni" kellett neki, de ahogy egyre nagyobbak a gyerekek, úgy a beszédjüket is jobban érti.
Tegnap egy nagyon jó kis téma "pottyant az ölembe". Nevezetesen: az oviban járművek témahét van. Azt gondolom kézműveskedni alapvetően a lányok szeretnek. Ez viszont a fiúk körében is biztos sikert arat. Többféle alapanyagból is készíthetünk vagány járműveket. Először is, s talán a legegyszerűbb: a papír. Rajzoljuk meg az autót, motort, vonatot; vágjuk ki; színezzük vagy fessük ki; s végül milton kapoccsal rögzítsük a kerekeit a képen látható módon. (Ezt már a Szabi készítette az oviban.)

Ahogy tegnap ígértem, ma egy nagyon egyszerű ötletet hoztam Nektek Halloween-re: girlandot fogunk készíteni. A gyerekeket is többféle fázisba bevonhatjuk, imádni fogják!

Ma, egy régi gyerekkori emlékemet elevenítem fel, amikor is színes papírból gyöngyöt készítettünk anyuval, majd pedig felfűztük őket. A készítés menetéről bővebben a bejegyzésben olvashatsz.