párnák

Egy esti projekt keretében elkészültek a Premier Prints lenvászon hatású designer lakástextiliáiból varrt párnáim is. Most már csak egy hófehér kanapé kéne hozzá.... De azért így is jól mutatnak. :-)
Baniko
2014. 07. 11.
Mivel már régóta kézműveskedek, s több technikát is kipróbáltam, gondoltam előkeresem a régi fotóimat, s néha megmutatok ezekből pár dolgot Nektek. Lesz közte varrással, keresztszemes hímzéssel, s egyéb kreatív technikával készült alkotás is. A legelső, ami "szembejött velem" az alkotásaim közül, az az egyik barátnőm szülinapjára készített, nyarat idéző sárga-narancs párna, melyet saját készítésű virággal díszítettem. Lehet, hogy már mutattam is Nektek, de most nem találtam róla bejegyzést. Az a jó benne, hogy bárhogy lehet forgatni.

Talán az első bejegyzésemben ígértem, hogy néha bemutatok egy-egy általam régebben készített alkotást is. Ezeket pár éve ismerősöknek, barátoknak készítettem neves alkalmakra (pl. születésnapra). Első ízben egy békás párnát hoztam Nektek. Ezt Bogicának varrtam. Akkoriban még több szabadidőm volt, mint mostanában, s a varrás mellett nagy kedvenc volt a keresztszemes hímzés. Rengeteget hímeztem esténként tévézés közben, mikor Szabi már aludt. Még ma is nagyon sok keresztszemes mintám van, köztük rengeteg gyerek motívum.

Tegnap banki ügyek intézése kapcsán a XI. kerületbe kellett mennünk férjemmel. Utána benéztünk az Allee Bevásárlóközpontba, nevezetesen a Mesebolt ott található üzletébe. Mint mindig, most is nagyon sok szép anyag közül lehetett választani.