szív

Ígértem, hogy mutatok olyan ötletet is Anyák napjára, amit kisebb gyerekekkel is el tudtok készíteni. Ezt a "képeslapot" szinte teljesen egyedül a 4 éves Bogi lányom alkotta, s iszonyatosan büszke vagyok rá, mert úgy színezte ki a virág leveleit, hogy alig ment ki a vonalon kívülre.
Az alábbiakban összegyűjtöttem pár saját és nem saját ötletet Valentin napra, amit akár gyerekekkel is elkészíthettek. Természetesen mindegyiknek szívecske az alapja. A mini farsangi és Valentin-napi sablonfüzetemben többféle méretű és fajtájú szív sablont találsz. Kezdjük mondjuk egy szívecskés karkötővel. Minden kislány szereti a gyöngyöket, s szeret gyöngyöt fűzni. Vegyetek pár darab szív alakú gyöngyöt, s fűzzetek belőle karkötőt vagy nyakláncot.
Ha lányomon múlna, akkor éjjel-nappal, télen-nyáron egy szál trikóban, bugyiban és mezítláb rohangálna. A héten a medvékről, a téli álomról esett szó az oviban, s mindenkit megkértek, hogy fejezze be a következő mondatot: Ha én medve lennék... Na a lányom nem hazudtolta meg magát, valami ilyesmit válaszolt: "mindig trikót és szoknyát hordanék". :D Furcsa egy medve lenne... Szóval mivel imádja a trikókat, ezért a múlt héten a varrótanfolyam után fellelkesültem, s bementem a Skála Metróba (ha még így hívják), hogy megnézzem van-e valamilyen olcsó trikó kínálatuk.

Idén úgy alakul, hogy a farsang farkához (február 10-13.) nagyon közel esik a Valentin nap, azaz a szerelmesek ünnepe, melyet február 14-én, Bálint napkor szokás megünnepelni. Ilyenkor a szerelmesek megajándékozzák egymást valamilyen aprósággal, virággal, édességgel.