táskák

Természetesen szülinapi ajándékba készült ez a neonzöld pöttyös, horgolt csipkével díszített, vállra akasztós, bélelt bevásárlótáska. Belül egy kis zseb a pénztárcának. Hát nem sokkal sikkesebb egy ilyen táskával járni bevásárolni, mint egy nejlonzacskóval? Ráadásul kis helyen is elfér, a retikülünk állandó tartozéka lehet. :-)
Baniko
2013. 06. 04.

A múltkor a Tchibo oldalára tévedtem, s egy nagyon klassz, pakolós táskát láttam. Nem tudom Ti vásároltatok-e már a webáruházukban vagy a boltban, de egy percig elgondolkodtam a megvásárlásán. Így néz ki a táska. Semmi extra, engem inkább a színvilága fogott meg.

A múlt héten a belvárosban jártam, s kihasználva az alkalmat, benéztem egy-két textilboltba. (Valójában bélésselymet kerestem a most készülő blézeremhez.) Mivel tudtam, hogy vásárolni megyek, ezért a tavalyi Táskafesztiválon varrt "Csenge táskámat" vettem fel, ami jó kis pakolós táska. Nekem már akkor is nagynak számít, ha alig teszek bele valamit (ugyanis én a kis táskákat szeretem), de megtömve sok szép anyaggal, hihetetlenül meg tud "nőni".
Baniko
2013. 03. 17.

1-2 hónapja Bogi ovis barátnőjének anyukájától kaptam egy csomó (azt hiszem IKEA-s) vastagabb vászon anyagot. Van köztük pöttyös, virágos, kék, csíkos - egyből elkezdett járni az agyam, hogy miket lehetne varrni belőlük. Mivel vastagabb anyagról van szó, ezért valami kerti dolgot (pl. székre ülőke) tudnék elképzelni belőlük, ill. táskákat (pl.

Már csak 2 nap van hátra a Halloween hétből, így már csak 2 ötlet maradt hátra. A Halloween hét nem lenne teljes egy "Csokit vagy csalok" táska nélkül, melyet ezúttal vastag gyapjúfilcből varrtam. Nálunk ugyan nem szokás Halloween-kor csokit, cukrot gyűjtögetni, de azért biztos sikert arat a gyerekek körében. Varrógéppel készítettem, de akár kézzel is össze lehet varrni. (A Facebook oldalamon több halloween-es táska ötletet is összeszedtem inspiráció gyanánt. Vannak köztük horgolt táskák is.)

Legutóbbi bejegyzésemben megmutattam egy táskát, amit a jövő heti szüretre készítettem Bogi lányomnak. Azóta elkészült, pontosabban majdnem készen van a fiús verzió is belőle. Már csak az almákat kell kiszíneznem a textilfilccel, ill. utolsó mozzanatként átvasalnom a táskát. Ezzel rögzítem a mintát az anyagba. Néhány apró változást eszközöltem a táskán: icipicit nagyobbra sikeredett, ill. a felső zöld csíkot duplájára növeltem.

Pár napja jelentősen lehűlt a levegő, ill. beköszöntött az első "emberes" őszi hónap is, vagyis a szeptember. Ha szeptember, akkor mindenkinek az iskola/óvoda kezdete, ill. a szüret (alma, szőlő, dió, gesztenye stb.), szüreti mulatság jut elsőre eszébe. Kamaszkorom egyik emléke, hogy anyuék mindig rengeteg almát szedtek almáskertekben "szedd magad" akciók keretében. Így egész télen kitartott az a sok láda alma. Ráadásul mindig 2-3 féléből is lehetett válogatni. Egy népi bölcsesség szerint

Baniko
2012. 07. 08.

A hét elején ünnepelte Andi barátnőm kerekedik születésnapját. Mivel pár hete varrtam magamnak egy táskát (egy következő bejegyzésben ezt is megmutatom), ezen fellelkesülve elhatároztam, hogy neki is varrok egyet, ez lesz a szülinapi ajándéka, elvégre kerek évszámhoz érkezett. :-) E-mailben megpróbáltam kideríteni a táska paramétereit (pl. mi a kedvenc színe, keresztpántos vagy vállpántos), de az indirekt kérdésekből egyből kitalálta, hogy idén mit fog kapni.