tavasz

Reggel oviba menet a gyerekek hívták fel a figyelmem, hogy a közért előtt "megjelentek" a virágárus nénik. Hazafelé muszáj is volt tőlük beszereznem pár csokor nárciszt és jáccintot. Isteni finom illatuk van! (Még úgy is érzem, hogy teljesen el van dugulva az orrom. Képzelem milyen intenzív illatuk lehet.)  Nektek mi a kedvenc virágotok? Szoktatok vágott virágot venni otthonra?
A hét elején jöttünk haza Prágából (6,5 év után végre kicsit kimozdultunk kettesben a férjemmel pár napra), s még elég nehéz visszarázódni a hétköznapokba, pláne, hogy azóta fáj a fejem is. :-( Így ma megint egy olyan kézműves dolgot mutatok, amit nem itthon alkottunk, hanem a gyerekek az oviban készítettek március 15-e kapcsán. Ugyanis a héten természetesen az 1848-49-es forradalom és szabadságharc volt a téma.

Személy szerint a kedvenc virágom a tulipán (és a nárcisz). A tavasz beköszöntével egyre több idős néni "ül ki" a közelben lévő bolt elé, s árulja a kiskertjében nőtt tavaszi virágokat. Ilyenkor szinte minden nap veszünk tőlük egy-két csokornyi virágot. Szép dísze a lakásnak, s még az illatuk is finom. A múltkor nemcsak hóvirágot hajtogattam a gyerekekkel, hanem tulipánokat is.

Pénteken reggel szép idő lévén, oviba menet a tavaszról, ill. az első tavaszi virágokról beszélgettem a gyerekekkel. Ennek kapcsán megemlítették, hogy az oviban már van kinyílt hóvirágjuk - persze csak bent a csoportszobában egy cserépben (az egyik anyuka hozta).