textiljáték

Baniko
2016. 09. 27.

Azt szokták mondani, hogy a nők lényegesen több színt ismernek, mint a férfiak. Na, nálunk ez pont fordítva van. Amire én például azt mondom, hogy piros, arra a férjem rávágja, hogy cinóber vagy karmazsinvörös. Nem véletlen, hiszen ő az Iparművészeti Egyetem grafika szakára járt, én meg "csak egy mezei" kereskedelmi főiskolára (színek szempontjából). :-) Viszont, ami mindkettőnkben közös az az, hogy imádjuk a színeket!

Ugye ismerős a fenti mondat? Esetleg Te is hallottál már hasonlót kislányodtól, kisfiadtól? A válasz pedig egyértelmű: Leszek! :-) És már el is indult a két kisgyermek homokozni, babázni, autózni, játszani. Mi sem természetesebb, együtt élik meg a kalandokat, az élményeket. De mi történik akkor, ha nincs vele a barátja, vagy Te a biztonságot jelentő anya vagy éppen alszik, orvoshoz kell mennetek, esetleg hosszú útra indultok stb.? Ilyenkor jól jöhet egy "anyapótló", egy új kisbarát, aki segít átvészelni ezt az átmeneti időszakot.

Neked olvastak a szüleid gyerekkorodban esti mesét? Mi volt a kedvenc meséd? Emlékszel még rá? Én sajnos már nem emlékszem erre, de a gyerekeimnek kicsi koruk óta rendszeresen mesélünk. Kezdetben csak képeskönyvekből, majd állatos könyvekből. Szutyejev meséit nagyon szerették. Biztos Te is emlékszel a három kiscica történetére, vagy a gomba alá behúzódó állatokra. Később már klasszikus mesékkel (Andersen, Grimm) és népmesékkel is megismertettük őket.

Még mindig a tavalyi évhez kapcsolódik a mostani bejegyzésem. Férjem nagylánya Tamara, vagy ahogy a tesói hívják Tambu, ősz óta külföldön dolgozik. Tambu hiányát leginkább középső testvére, Sári (8) érezte meg. Elhatároztam hát, hogy meglepem Sárit a szülinapjára (november) egy "kicsi én" Tambu hasonmás textilbabával. Persze a suszter cipője mindig lyukas, így az általam elképzelt határidőre nem sikerült megvarrni a babát.

Ezzel a két mondattal indul Bogi angol DVD-je, amin számos játékos feladat és dal található az angol nyelv megismerésére, gyakorlására. Gondolom kitaláltátok már, hogy Max az angol tankönyv és a hozzá kapcsolódó DVD kabalafigurája. Max segítségével a gyerekek könnyebben megismerkedhetnek az angol nyelvvel. Alapból minden tanári könyvhöz tartozik egy Max báb, de a suliban eggyel kevesebb volt belőle, s pont a mi osztályunknak nem volt, állandóan kölcsön kellett kérni más osztályokét. Így hát még 2015.

Baniko
2014. 09. 26.

Ahogy egy korábbi bejegyzésemben már írtam, szeptemberben 3 szülinapra is kaptak meghívót a gyerekek + volt egy családi is. Ebből az egyikre Bogi sajnos nem tudott elmenni, részben, mert ugyanaznap volt, mint a családi szülinap, ill. időközben meg is betegedett. De hát azért az ajándék nem maradhatott el. :-)) Az ajándék nem volt kérdéses Bogi immár 4. éve vegyes csoportba jár az oviba. Tavaly barbie, ló- és póniőrület volt a lányok körében, (otthon  nemegyszer négykézláb nyerítve járt-kelt a lányom), s úgy tűnik ez idén is folytatódik.

Baniko
2014. 09. 02.

Totoro egy barátságos szőrmók, egy szellem, aki a varázserdőben lakik, s cicabuszon közlekedik. Amúgy meg egy japán, animációs, film szereplője. Bogi, Szabi egyik kedvenc Miyazaki filmje. Ha nem ismernétek Totorot, így néz ki a mesében (van belőle kicsi, közepes, nagy - fehér, kék és szürke változat):