textiljáték-képzés

A Facebookon már örvendeztem, de itt is örömmel jelentem be, hogy kedden bő egy évnyi tanulás után végre levizsgáztam textiljáték-készítésből. Jippiiiiii! S hogymiért épp textiljáték-készítés? Ha még nem ismered a történetem, most elmesélem. Figyelj! 

Lassan végéhez közeledik a tavaly nyáron elkezdett textiljáték-készítői képzésem. Már csak bő 3 hét van hátra a vizsgáig, így egy rövid időre elköszönök Tőletek. Valószínűleg nem lesz időm a bloggal foglalkozni vagy csak nagyon ritkán. Ráadásul holnap évzáró, s menthetetlenül itt a vakáció is. Az elkövetkezendő pár hétben a leendő vizsgámra és a készülő webáruházamra fogok fókuszálni.  

Előre is köszönöm a türelmeteket. Hamarosan újra találkozunk!

A folyamatos képzéseknek, a vállalkozás elindításával kapcsolatos rengeteg feladatnak köszönhetően kissé el vagyok maradva a személyesebb jellegű bejegyzésekkel. Lassan, de biztosan haladunk július felé, amikoris végre vizsgázom textiljáték-képzésből. A képzésen már rég túl vagyunk a babavarráson is, jelenleg a kedvencemnél, a babaruhavarrásnál tartunk.

Ahogy korábban már említettem, a jövőben nemcsak az én bejegyzéseimet olvashatjátok a blogon, hanem Judit barátnőm írásaival is találkozhattok, ÉjiBagoly néven. Fogadjátok szeretettel a Vele készült mini interjút:

Miért ÉjiBagoly? Honnan ered a baglyok, baglyos tárgyak szeretete?

Ne gondolj semmi rosszra! Csupán annyi történt, hogy közeledik a hétvége, amikor is újra megyek textiljáték képzésre. Eddig csak állatokat, főleg macikat készítettünk, de 1-2 cicát is varrtam már. Múlt órán pedig elkezdtük a babatestekkel kísérletezni. Ez konkrétan azt jelenti, hogy többféle anyagból készítettünk el egy általunk tervezett babát (mi határoztuk meg a baba arányait az adott magasságon belül, ill. mi alakítottuk ki tetszés szerint a kezét, lábát), s közben azt figyeltük, hogyan viselkedik az anyag.

Azt hiszem senkinek sem kell bemutatnom a címben szereplő "csacsi öreg medvét", akiről A.A. Milne Micimackó címmel írt könyvet. A regényt Milne fia, Christopher Robin és Edward nevű játékmackója ihlette, akik elválaszthatatlan jóbarátok voltak. A kisfiú 5 évesen a londoni állatkertben járt, s olyannyira beleszeretett egy Winnie nevű feketemedvébe, hogy átkeresztelte saját mackóját is erre a névre. A regény többi szereplőjét is Milne kisfiának plüssállatai ihlették, s az ő kalandjaikból született a regény.

Újabb maci kelt életre. Ezúttal egy fiú, hogy Szabinak is legyen. Menet közben találkozott egy rózsaszín csigával is.

Ezúttal egy fiú maci készül. Egyelőre kiszabtam, s összevarrtam az alkatrészeket. Jövő szombaton a tanfolyamon fogjuk kitömni szivaccsal (csak, hogy lássuk mennyivel másabb, de úgy is mondhatnám, hogy rosszabb vele dolgozni, mint a tömőanyaggal). Az alkatrészek összevarrása után utolsó fázisként a szemek és az orr felvarrása következik. Már kíváncsian várom a végeredményt.

Az ollótartó varrása kapcsán már említettem, hogy a Jenka Stílusiskolába járok textiljáték-készítő képzésre. Most még csak a maciknál tartunk, később jönnek a Waldorf és egyéb babák, valamint textiljátékok. Sokféle anyagot fogunk kipróbálni. Eddig filcből és polárból varrtunk mackót. Első alkalommal rögtön bedobtak minket a mélyvízbe. A táblára felrajzolt macit kellett szintén a táblára lerajzolt alkatrészekből lemodellezni megfelelő méretben és megvarrni. Mondanom sem kell, nem volt könnyű.

Épphogy befejeztem a szabásminta szerkesztő tanfolyamot Anikónál, máris újabb fába vágtam a fejszém. Új tanfolyamba, pontosabban képzésbe (1 éves) kezdtem: ezúttal a Jenka Stílusiskolában Székesfehérváron textiljáték készítést tanulok, aminek a végén OKJ-s textiltermék-összeállító végzettséget kapok. Most hétvégén is lesz óránk, s elkészültem az első házi feladatommal, ami egy ollótartó készítése volt.