varrás

Baniko
2017. 04. 07.

Ha szeretsz varrni és szeretnéd gyermeked meglepni egy saját magad által varrt különleges ajándékkal, akkor az alábbi ötletek tetszeni fognak Neked! Rögtön kezdjük is a sort egy egyszerű húsvéti nyuszival, amit elkészíthetsz filcből vagy valamilyen szép textilből is. Én annyit változtatnék a varráson, hogy a fület nem utólag varrnám hozzá a nyuszihoz, hanem belevarrnám egyből az oldalvonalba.

A múlt héten két fiúbabát kértek tőlem, amit még tavaly készítettem a Ficserke Családi Napközinek. Mivel egy napköziben erős igénybevételnek van kitéve egy játékbaba, ezért most másképp oldottam meg a kéz felvarrását. Én jobban szeretem ugyan, ha a kéz külön mozgatható és nem az oldalvonalba van belevarrva, de most mégis így tettem.

Veled is előfordult már, hogy megvettél egy anyagot, hogy majd varrsz belőle valamit, de nem jutottál hozzá, s később már nem emlékeztél, hogy valójában honnan is származott az a textil? Akkor egy cipőben járunk! Én a "suszter cipője..." eset vagyok: szeretek magamnak is szép méterárukat begyűjteni, aztán idő hiányában nem készül el a szoknya, nadrág, gyerekeknek ruha stb., s csak áll az anyag a szekrényben. Később pedig már fogalmam sincs, hogy hol vettem a textilek többségét. Azonban körülbelül egy fél évvel ezelőtt meguntam ezt, s nekiálltam rendszerezni őket.

Baniko
2014. 07. 31.
Tegnap vettem egy korallszínű, könnyű nyári, hosszú szoknyát. Egyrészt, mert hosszú szoknyám még nem volt, s másokon mindig tetszett; másrészt, mert a kedvenc színeim szerepeltek rajta; harmadrészt ment a szandimhoz. Beleszerettem elsőre. :-))
Baniko
2013. 04. 29.
Biztos említettem már, hogy nem jártam varrósuliba, hanem autodidakta módon, anyukámtól ellesve tanultam meg varrni. Túlzás lenne azt állítani, hogy tudok is, de igyekszem fejleszteni magam, s pótolni a hiányosságokat. :-)Éppen ezért jelentkeztem januárban a Varróház kezdő varrótanfolyamára (azóta már befejeztem), hogy az alapoktól kezdve sajátítsam el a varrási ismereteket. Már az első órákon rengeteg új dolgot, trükköt tanultam, amit a babaruha varrás terén is tudok hasznosítani.