Éneklő angyalka cserépből

Néhány napja készítettem a gyerekekkel, pontosabban a Szabival ezt a cserépangyalkát. Nagyon könnyű elkészíteni.

Nem kell hozzá más, mint:

 • tetszőleges méretű cserép,
 • tortacsipke (én kör alakút használtam),
 • egy darab vastagabb fehér vagy krémszínű papír,
 • egy fagolyó az angyalka fejének,
 • barna vagy arany színű fonal az angyalka hajának,
 • néhány arany flitter,
 • színes filctollak és piros ceruza,
 • fehér festék és ecset,
 • valamint ragasztó.

Elkészítés menete:

 1. Fessük le a cserép alját (kívülről) fehérre. (Én lefestettem az egész cserepet fehérre, mert az elején közvetlenül a cserépre szerettem volna a tortacsipkét ráragasztani, de folyton elszakadt, így ki kellett találnom valami mást.)
 2. Vágjuk ki a tortacsipkéből az angyalka ruháját, majd ragasszuk fel a színes kartonra.
 3. Ezután ragasszuk rá a cserépre.
 4. Ha megszáradt a fehér festék, akkor ragasszuk fel a fagolyót is az aljára. A cserépen és a golyón lévő lyuk fedje egymást, mert itt fogjuk átbújtatni az akasztót.
 5. Rajzoljuk meg az angyalka arcát.
 6. Készítsük el az akasztót. Egy nagy gyöngyön átfűztem egy darabka barna színű fonalat, majd a cserép belsejéből átfűztem a fagolyón keresztül. Végül odaragasztottam a gyöngyöt a cserép belsejébe, hogy fix legyen, ne mozogjon. A fonal másik végét pedig elcsomóztam.
 7. Most már csak az angyalka szárnya és haja van hátra. A szárnyát szintén  tortacsipkéből vágtam ki, s ragasztottam rá előbb a színes kartonra, majd a cserép hátára.
 8. Végül egyenlő hosszúságúra vágott fonalakból ráragasztottam a fagolyóra a haját, s száradás után befontam, mert egyébként kicsit hippinek nézett ki az angyalkánk. :-))
 9. Pár nappal később úgy döntöttem, jól állna még az angyalkánknak, ha arany színű "gombokat" is kapna a ruhájára. Ezeket flitterből készítettem.
Az elején még szerettem volna kezet is készíteni neki, de végül így is tetszett, s ennyiben maradtunk a Szabival. Karácsonykor felakasztjuk a fára. :-) Jó szórakozást az elkészítéséhez!

Szólj hozzá!

Blogértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb cikkekről babázás; mese; játék; textiljáték-készítés, azon belül is varrás témában, akkor iratkozz fel blogértesítőmre, így biztos elsőként értesülhetsz a legfrissebb blogbejegyzésekről: