Gyorsan és könnyen elkészíthető otthoni jelmez: róka álarc és -farok filcből

A farsangi időszak a télűzésről - idén kivételesen hó is van, így élvezik a gyerekek -, a mulatságról, az örömről szól. A gyerekeknek. Mi anyukák meg azon aggódhatunk, hogy idén milyen jelmezötlettel áll elő csemeténk, és azt hogyan tudjuk megvalósítani. Az ovis gyerekek körében népszerűek az állatjelmezek, ők még talán kevésbé vannak kitéve a tévében látott meseszereplőknek, karaktereknek. Persze volt már nálunk is olyan, hogy a BBC-n ment egy népszerű sorozat, és a fiam kitalálta, hogy ő Sportacus szeretne lenni. Iskolás korban meg jött a Star Wars. :-)

Ma már szerencsére a boltokból is könnyű beszerezni 1-2 álarcot vagy egy egyszerűbb jelmezt. Ha épp nincs gyermekünknek ötlete, akkor innen is inspirálódhatunk. De mi a helyzet, ha mi anyukák vagyunk annyira elvetemültek, hogy saját magunk szeretnénk megcsinálni gyermekünk jelmezét? Vagy épp olyan jelmezt talált ki, amiről gőzünk sincs hogy álljunk neki? No ilyenkor jön a jó öreg internet: próbálunk ötleteket keresni, amiket aztán minél hamarabb, minél egyszerűbb módon mi magunk is el tudunk készíteni otthon. Mert valljuk be, nem mindenki olyan szerencsés, hogy tud géppel varrni vagy van egy nagyi a "szomszédban", aki szuper jelmezeket készít. Egy ilyen egyszerű jelmez elkészítésének legegyszerűbb módja, ha megnézzük otthon a csemeténk ruhatárát, és megpróbálunk ahhoz kiegészítőket készíteni papírból, filcből stb.

A filcből elkészíthető csináld magad álarcos füzeteimmel ehhez kívánok Neked otthoni segítséget nyújtani. Megvarrhatod őket varrógéppel, kézzel, de akár papírból is elkészítheted, sőt textilragasztót is használhatsz a filcrétegek egymáshoz rögzítéséhez. A füzetsorozat első része a nagy sikert aratott farkas álarc volt, amit még 2013-ban Szabinak készítettem, és most már elérhető a webshopban is.

Most szintén egy nagyon könnyen, otthon is elkészíthető jelmezt, álarcot hoztam Nektek: ő pedig nem más, mint a farkas barátja, a róka. Ugye Ti is több népmesét ismertek e két jóbarátról? Itt van rögtön a Róka koma c. mese:

 

A róka jelmezt szintén nagyon könnyű elkészíteni: csak egy narancs kapucnis felsőre van szükségünk, aminek a mellrészére fehér foltot varrunk, a kapucnira meg füleket. Esetleg készíthetunk farkat is a rókánknak, és máris kész a jelmez.

Ha nincs otthon kapucnis felsőnk, akkor elég egy narancs vagy piros felső, amire szintén varrhatunk kézzel egy fehér foltot mellkasként. Ebben az esetben jól jön egy róka álarc és hozzá egy farok. A jelmezt kiegészítendő kereshetünk még egy kesztyűt, amire karmokat varrunk, de én ezt már nem tartom fontosnak.  A gyerekeknek úgyis melegük lesz benne, így az első adandó alkalommal le fogják venni.

Letölthető DIY róka álarc és -farok sablon

 

 

Képzeljétek van két angol anyuka, akik állatos gyerekkabátokat készítenek. Nagyon ötletes. Nézzétek meg a shopjukat az Etsyn (OliveAndVince).

Nos Te milyen rókajelmezt készítesz csemetédnek? Ha szükséged van egy kis segítségre az álarc elkészítéséhez, gyere a webshopba! A  DIY róka álarc és - farok letölthető pdf nem csak az elkészítéshez szükséges sablont, hanem egy rövid elkészítési útmutatót is tartalmaz:

FONTOS!!! A szabásminták megvásárlásához regisztráció szükséges, mivel miután megrendelted és kifizetted a szabásmintát, a saját fiókodból tudod azt letölteni.

RENDELÉS MENETE:

  • Regisztrálsz a webshopba.
  • Hagyományos módon, mint egy terméket, kosárba teszed a szabásmintát, majd a pénztárban elküldöd a megrendelésedet.
  • Kapsz tőlem egy számlaszámot, amire elutalod az árát.
  • A pénz beérkezése után küldök egy visszajelzést (Teljesítve), és innentől kezdve letöltheted a szabásmintát a jobb felső sarokban található "Fiókom"-ból (Fiókom/Rendeléseim/Letöltések) max. 3 alkalommal, természetesen csak azután, hogy beléptél a webshopba.

Ha elkészültél a róka jelmezzel, és szeretnél eldicsekedni vele, küldj egy fotót nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre, hogy én is eldicsekedhessem vele az oldalaimon. :-)

Előkészületben: Kutya álarc sablon 

Örömmel és mosollyal teli alkotást kívánok!

 

Szólj hozzá!

Blogértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb cikkekről babázás; mese; játék; textiljáték-készítés, azon belül is varrás témában, akkor iratkozz fel blogértesítőmre, így biztos elsőként értesülhetsz a legfrissebb blogbejegyzésekről: