Hawaii party

Baniko
2016. 01. 27.

Mostani bejegyzésem apropóját a közelgő farsangi mulatság adja. Idén nagyon rövid ez az ünnepünk, mivel Húsvét - ami ugye mozgó ünnep - nagyon korán, már március végén jön. Február 9-én ér végét a farsangi időszak, így Bogiéknál a suliban most pénteken lesz a mulatság. A tanítónéniknek támadt egy remek ötletük: kitalálták, hogy vigyünk meleget, napfényt, vidámságot, trópusi hangulatot ebbe a szürke hidegségbe, ezzel űzve el a telet. Ehhez az alapot pedig egy régi Black Lace (Agadoo) sláger adja, amit biztos Te is ismersz. :-) Ennek a számnak a refrénjére fognak énekelni és táncolni.

Már megérkeztek a színes fűszoknyák, úgyhogy itthon már állt a bál hétvégén: előkerült a flamingós, színes csíkos fürdőruha, hozzá a hulaszoknya, virág a hajba, a nyakbavaló virágfüzér is lassan elér hozzánk, én pedig közben élvezhetem a táncot, ahogy Bogi gyakorol a zenére. :-) Tiszta Hawaii!!! Lassan már én is tudom a refrén szövegét, és beállhatok mellé - már csak egy szoknyát kell beszereznem magamnak. ;-)

Az osztálydekoráció készítésében sok szülő részt vett. Én pálmafát készítettem papírhengerekből, barna gyűrt papírból és zöld krepp papírból. Ez utóbbi helyett lehetett volna zöld kartont is használni, annak jobb lett volna a tartása. Az ötlet pedig innen, a Pinterestről származott. Még a kókuszdiók hiányoznak, amik barna lufikból lesznek.

(A fotó sajnos nem a legjobb minőségű, este készítettem vakuval.) Bogica pedig tengeri élőlényeket festett, amihez a sablont a gugliból nyomtattuk:

 

Időközben ma este szülői után feldíszítettük a termet a szülők-gyerekek által készített dekorációval. A faliújságra óceánt rendeztünk be, ott virítanak Bogi festményei. A héten még technika órán a gyerekekkel közösen is készítenek halakat az óceánba. :-)

 

Többféle zöld színű krepp girlandból gyönyörű, pálmafát idéző dekoráció született. Sajnos a fotókon nem látszik, de a pálmafa közepén 3-4 barna lufi imitálja a kókuszdiókat:

Reggel pedig ez az ajtó fogadja csemetéinket:

A téma kapcsán gondoltam körbenézek a Pinteresten milyen dekorációt lehetne még készíteni a partihoz. Először is, ha már tengerpart, akkor elengedhetetlen kellék a pálmafa. Ez egy kicsit formásabb fa, mint a miénk.

A papírvirágok elengedhetetlen részei a party-nak:

 

 

A girlandok a party és a farsang elengedhetetlen kellékei:

Útjelző tábla

És hogy a gyümölcsök se hiányozzanak:

Hajrá, partira fel! Nevessünk, táncoljunk és közben alkossunk!

Szólj hozzá!

Blogértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb cikkekről babázás; mese; játék; textiljáték-készítés, azon belül is varrás témában, akkor iratkozz fel blogértesítőmre, így biztos elsőként értesülhetsz a legfrissebb blogbejegyzésekről: