Húsvéti textil tojás

Nemrég a Facebook oldalamra feltöltöttem filcből varrt kézműves tojásokat.

482299_322743251181918_1041565429_nAnnyira színesek és szépek, hogy elhatároztam textilből én is varrok tojásokat. Nem ilyen laposakat, hanem igazi tojás formájúakat, s ezekkel díszítem az idei tojásfánkat. Szeretem azokat az alkotásokat, melyet később is fel lehet használni, s nem csak addig szépek és használhatóak, míg elkészítjük őket.

Már több helyen is (pl. Meska) találkoztam textil tojásokkal, így rákerestem a készítésére a neten. A Varróház oldalán találtam egy sablont is hozzá. Időhiány miatt még csak egy tojást varrtam, de azt már tudom, hogy kicsit labda formájúra sikerült, így legközelebb 5 részből fogom megvarrni. A tojást - ugyanúgy, mint a filcből készülteket - szalagokkal, zsinórokkal, gombokkal, strasszokkal, gyöngyökkel tovább díszíthetjük. Íme az első textil tojásom:
Pöttyös tojás Pöttyös tojás

Pöttyöske Pöttyöske

Varrásra fel!

Szólj hozzá!

Blogértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb cikkekről babázás; mese; játék; textiljáték-készítés, azon belül is varrás témában, akkor iratkozz fel blogértesítőmre, így biztos elsőként értesülhetsz a legfrissebb blogbejegyzésekről: