Húsvéti tojásfestés - metálos festékkel

Túl vagyunk az idei húsvéti tojásfestésen. :-) Délután elővettem a tavalyi festékeket, ill. amit Prágából hoztunk pár hete. (Prágából hazafelé jövet bementünk egy Billába bevásárolni a hazaútra, s ott láttam piros és kék tojásfestéket, ill. szép matricát. S mivel megmaradt egy csomó koronánk, és húsvét előtt álltunk, ezért "áldoztunk" újabb festékre is.)
elokeszuletek Előkészületek

Tavalyról maradt még metálhatású festékünk (jobb alsó a képen), így ezzel kezdtük a festést. Ez nem por alapú, hanem folyékony, s előtte melegvízben kell áztatni kicsit, hogy teljesen folyékony legyen. Felhasználni pedig úgy kellett, hogy a gumikesztyűs kezünkbe öntünk elméletileg 6 csepp festéket, s ebben megforgatjuk a tojást. Persze 6 csepp semmire sem elég. Metálosnak metálos volt a festék, de nem igazán fogta be egyenletesre a tojást, így néhányat utána még beletettem a hagyományos festékbe is, hogy teltebb színe legyen.
metalos-tojasok Íme a végeredmény

A gyerekek azonban ezt élvezték a legjobban. Kaptak védőfelszerelést: egy szemeteszacskóból trikókat vágtam ki, ill. mindkét kezükre kaptak gumikesztyűt. :-)
Sari-Szabi Készülnek a metálos tojások

Bogi-elvezi Bogi-fest vegeredmenyKészültek még zsírkrétával díszített tojások is, de erről majd legközelebb. :-) Ti milyen tojásokat festettetek?

Vidám húsvéthétfőt és sok locsolót kívánok!

Szólj hozzá!

Blogértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb cikkekről babázás; mese; játék; textiljáték-készítés, azon belül is varrás témában, akkor iratkozz fel blogértesítőmre, így biztos elsőként értesülhetsz a legfrissebb blogbejegyzésekről: