Judittoo - Irkafirka, a hordozható krétatábla

Baniko
2016. 11. 17.

Az Irkafirka, egy hordozható krétatábla, ami bedobható a táskába, babakocsi-zsebbe, és előrántható a postán, étteremben, vonaton, vagy bárhol, ahol nyugodtan kellene várakoznia a gyerekeknek.

Egy külföldi mintadarabot látva jött az ötlet, hogy megpróbáljam a hazai viszonylatokra átültetni, „Judittoosítani”. Az Irkafirka tulajdonképpen egy puha, hajlékony táblácska, melynek alapanyaga úgy viselkedik, mint egy hagyományos, fekete, iskolai tábláé. Erre a felületre "igazi", hagyományos porkrétával tudnak írni, rajzolni a gyermekek, a műveiket pedig egy benedvesített szivaccsal le tudják törölni,  ki tudják javítani. A különbség az iskolai táblához képest mindössze csak annyi, hogy míg egy merev táblát nem lehet összetekerni, az Irkafirkával ez könnyedén megtehető. Így aztán végképp nem foglal el sok helyet, kihajtogatva is körülbelül 50cm x 30cm.​

Mindkét eszköz, a kréta és a mini szivacs is a szett része, ott lapul minden egyes Irkafirka belső zsebében.  Egyedivé azok a színes, mintás textilek teszik, melyekkel a fekete alapanyagot kombinálom. Nevesítve is kérhető!

Vidám színes Irkafirkák Judittootól

A felhasználásnak pedig csak a fantázia szab határokat. Ha kislányod van, rajzolhat babákat, vagy nagyobb lányok akár már ruhát is tervezhetnek az Irkafirkán. Ha pedig kisfiad van, simán lehet rá akár kisebb autópályát, benzinkutat, parkolót is rajzolni kedvenc matchboxuknak, hogy mást ne mondjak…

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Blogértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb cikkekről babázás; mese; játék; textiljáték-készítés, azon belül is varrás témában, akkor iratkozz fel blogértesítőmre, így biztos elsőként értesülhetsz a legfrissebb blogbejegyzésekről: