Ovis farsang: Piroska és a farkas

Baniko
2013. 02. 14.

No elérkezett a nagy nap, megvolt ma az oviban a farsang. Tegnap este, még az utolsó pillanatban sikerült befejeznem a Piroska jelmezt. Aki nem olvasta volna a korábbi bejegyzéseim, annak írom, hogy sokszor a neten szoktam anyagot rendelni, s most is csak ott találtam nekem tetsző szép, meggypiros anyagot. (Nem klasszikus pirosat választottam, mert az a Boginak nem áll jól, és szerettem volna, ha a ruhát máskor is használja majd. Persze kicsit fel fogom "turbózni", varrok rá más színű zsebeket, virágot, esetleg valamilyen applikációt.) Viszont az anyag csak hétfőn délután érkezett meg, így még aznap este nekiestem. Először Bogi egyik kapucnis felsőjéről szerettem volna a nyakkivágás körívét levenni, s az alapján kiszabni a köpenyt, de sajnos nem sikerült. Viszont emlékeztem, hogy a biztonság kedvéért lementettem a gépemre INNEN egy Piroska köpeny varrási útmutatót és szabásmintát. Így ez alapján készült Bogi Piroska köpönyege.

Éjszaka meg is varrtam, tegnap pedig elkészült a ruhája is. Egy meglévő tunikájáról vettem le a szabásmintát megnövelve kicsit a hosszát, hogy inkább ruha legyen, mintsem tunika. Az oviból kaptunk kosarat, amibe beletettünk egy kockás konyharuhát, s a gyerekekkel összeválogattuk a belevalót: borocskát, kalácsot, s miegymást, aminek a nagymama örülne. Bogi hajába piros "pántlika" és hajcsat került, s már készen is volt a saját készítésű Piroska jelmez.

(A saját készítésű farkas jelmezemről ITT olvashatsz, és ITT veheted meg a sablont, ami alapján Te is megvarrhatod.) Boginak nagyon bejött a jelmez, egész nap csak ugrabugrált, mint az igazi Piroska.

Persze szép fokozatosan lekerült róla a köpeny, majd a kosarát is elhagyta, végül a "pántlikát" is kivette a hajából, de ez várható volt. Délután - szokásához híven - már a harisnyát is levette, mondván, hogy belesült (a tél kellős közepén). Nem is ő lenne, ha nem így történt volna. :-) Végezetül íme pár kép a farsangról és a jelmezekről.

 

Szólj hozzá!

Blogértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb cikkekről babázás; mese; játék; textiljáték-készítés, azon belül is varrás témában, akkor iratkozz fel blogértesítőmre, így biztos elsőként értesülhetsz a legfrissebb blogbejegyzésekről: