Ovis fésűtartó a lányoknak

Az oviban még tavasszal megígértem, hogy varrok a lányoknak egy fésűtartót. (Mert végre kiegyenlítődtek az arányok, s most már nem a fiúk vannak többségben, hanem fele-fele az arány.) Naívan azt gondoltam, hogy nyáron lesz rá időm, de nem így lett. Ellenben még tavasszal Esztertől, Bogi barátnőjének az anyukájától, kaptam egy csomó - valószínűleg - IKEA-ban vásárolt vastagabb vászonanyagot, többek között egy szép napsárga függönyt, ill. egy hozzá illő fehér-sárga csíkos anyagot. Ezekre esett a választásom a fésűtartónál, mert állítólag jövőre szép sárga falaink lesznek a csoportszobában. A tervezésnél az alábbi kritériumokat kellett szem előtt tartanom:
  • 50 cm-nél ne legyen szélesebb a fésűtartó,
  • ne legyen túl magas,
  • ill. min. 15 hely legyen benne a fésűknek.
Első körben szerettem volna egy átlátszó műanyag fakkot is az elveszett hajcsatoknak, de akkor túl magas lett volna a fésűtartó, ill. féltem, hogy a sok használattól előbb-utóbb elszakadt volna az a rész. FésűtartóÍgy inkább 3 lelógó csíkot varrtam rá (virággal a végén), s ezekre lehet a csatokat rápattintani. A 2 szélére pedig 1-1 "hurok" is készült a műanyag hajráfoknak. :-) viragok-a-fesutarton-by-banikoVégül (persze nem ez volt az utolsó művelet) pár narancs és zöld gombbal dobtam fel az egész fésűtartót. fesutarto-by-banikoRemélem használat közben is beválik. Ha felkerült a falra, megpróbálok újabb fotót is készíteni róla.

Szólj hozzá!

Blogértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb cikkekről babázás; mese; játék; textiljáték-készítés, azon belül is varrás témában, akkor iratkozz fel blogértesítőmre, így biztos elsőként értesülhetsz a legfrissebb blogbejegyzésekről: