Saját adventi koszorúnk

Örömmel jelentem, hogy elkészült az idei adventi koszorúnk!!! Hurráááá!Ez azért jó hír, mert általában le szoktam "késni" az első gyertyagyújtást, s utána már nincs mindig kedvem megcsinálni. Tegnap viszont a gyerekekkel oviból hazafelé jövet betértünk egy pici ajándékboltba, mert a bolt előtt ezüstfenyő- és tujaágakat láttam. Mivel korábban már vettem 2 féle átmérőjű szalmakoszorút és bronz színű gyertyákat, már csak a fenyőágak hiánya tartott vissza a koszorú elkészítésétől. Az ezüstfenyő ágakon kívül vettem még egy csokor borostyánt is, ill. oviba menet beszereztem egy rakás különböző vastagságú piros, zöld és barna szalagot (egyéb célokra). Úgyhogy most már nem volt kifogás, meg kellett csinálni a koszorút, mivel vasárnap meg is kell gyújtani az első gyertyát.
Az ezüstfenyő ágakat vékony, zöld kenderzsinórral rögzítettem, majd pár levél borostyánt gombostűztem rá.  Igen jól hallottad, gombostűztem. Valahol a neten olvastam, s gondoltam kipróbálom. :-)) Egyelőre bevált. Ezután Szabival együtt beleszúrtuk a 4 gyertyát. Majd a férjem rátekerte a kb. 1,5 cm vastag piros szatén szalagot. Végül pedig piros gyöngyök és drót segítségével befejeztem a díszítést. Nekem tetszik. És Nektek?
Amúgy tudtátok, hogy a "hagyományos vagy szabályos" adventi koszorú fenyőből készül, s 3 lila és 1 rózsaszín gyertya díszíti? A lila az összeszedettség, a fegyelem és a bűnbánat színe.
A 4 gyertya pedig a hitet, szeretetet, reményt és az örömet jelképezi.
Az adventi koszorú ötlete egy német protestáns lelkésztől származik, aki 24 gyertyát tűzött a csillagkoszorúba. Később a 24 gyertya 4-re csökkent. A karácsony színei még: a zöld (természet), a piros (az élet), ill. a sárga vagy az arany, mely a fényt szimbolizálja. (forrás: gondola.hu)  

Szólj hozzá!

Blogértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb cikkekről babázás; mese; játék; textiljáték-készítés, azon belül is varrás témában, akkor iratkozz fel blogértesítőmre, így biztos elsőként értesülhetsz a legfrissebb blogbejegyzésekről: