Szabi, alias Sportacus

Baniko
2013. 01. 31.

Volt egy időszak, mikor Szabi reggelente a BBC gyerekműsorát (CBeebies) nézte az ágyunkból, míg mi próbáltunk magunkhoz térni. Akkoriban hajnali bagoly volt a csemete, s azóta is ő ébred fel legelőször. Nem hiszem, hogy több lehetett 2 évesnél, mert ugyan már itt laktunk Óbudán, de Bogi akkor még nem volt meg, max. a pocakomban. :-) Ezek a gyerekműsorok azért voltak jók, mert sokat énekeltek, kézműveskedtek, játszottak benne, interaktívak voltak, s még nyelvtudásra sem volt szükségük a gyerekeknek. Ráadásul olyan sokszor látta, hallotta Szabi, hogy akár kívülről is tudná a dalok szövegét, dallamát, ha megmutatnám neki. Magunkon  is sokszor megfigyeltem, hogy azokat a gyerekdalokat dúdolgattuk, amiket reggel hallottunk, s még ma is emlékszünk rá. :-) Pl. Big cook, little cook; Balamory, Tikkabilla, Boogie Beebies, Me too! stb. Érdekesség, hogy a Minimaxon most futó sorozatok is megtalálhatók a BBC gyerekcsatornáján (pl. Postás Pat vagy az Eszes Jess.), ill. nyilván onnan vette át az M2, ill. a Minimax. Volt egy időszak, amikor a Lazy Town is a kedvenc mesék között szerepelt Sportacus-szal a főszerepben.

Sportacus nevéhez híven egyfolytában sportolt, ugrált, egészséges étkezett, gyümölcsöt rágcsált,  sha  jól emlékszem egy repülő léghajón élt, s természetesen ő volt a jó fiú a városban. Szóval egy időben több epizódot is látott a Szabi, még vettem is neki Sportacus-os pólót. Mivel szerettek farsangon kívül otthon is beöltözni (ekkor már Bogica is megvolt), ezért barkácsoltam neki egy nagyon egyszerű Sportacus-os jelmezt. Persze nem sok hasonlóság van az eredeti ruha és az általam kreált jelmez között, de ő boldog volt. :-)

Eredeti Sportacus

Eredeti Sportacus

 

Szabi Sportacus

Szabi Sportacus

 

Ti is úgy szerettek sportolni, mint Sportacus?  

Szólj hozzá!

Blogértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb cikkekről babázás; mese; játék; textiljáték-készítés, azon belül is varrás témában, akkor iratkozz fel blogértesítőmre, így biztos elsőként értesülhetsz a legfrissebb blogbejegyzésekről: