Szabi első inge

Baniko
2013. 04. 29.
Biztos említettem már, hogy nem jártam varrósuliba, hanem autodidakta módon, anyukámtól ellesve tanultam meg varrni. Túlzás lenne azt állítani, hogy tudok is, de igyekszem fejleszteni magam, s pótolni a hiányosságokat. :-)Éppen ezért jelentkeztem januárban a Varróház kezdő varrótanfolyamára (azóta már befejeztem), hogy az alapoktól kezdve sajátítsam el a varrási ismereteket. Már az első órákon rengeteg új dolgot, trükköt tanultam, amit a babaruha varrás terén is tudok hasznosítani. A kezdő tanfolyamon varrtam magamnak egy őszi szövetnadrágot és egy nyári szoknyát. Sajnos fotókat még nem tudok mutatni, de igyekszem pótolni. A szoknyának úgyis jön a szezonja. Most már haladó tanfolyamra járok, ahol újabb nyári ruhadarabokkal bővül majd a saját és családom ruhatára. Első körben egy laza, könnyű tunikát varrtam magamnak (sajna ez sincs lefotózva, pedig már volt is rajtam). Hétvégén pedig itthon befejeztem Szabi ingét is, amit ma reggel fel is avatott, mivel az ovival színházba mentek ma. A szabásmintát az áprilisi Burdából vettem ki, de mivel az ujja nem stimmelt, ezért Anikó, a tanfolyam oktatója, segített kijavítani a hibát, ill. egy régi Szabi ing alapján gallért is szerkesztettünk hozzá. Köszönet még egyszer Anikónak a segítségért!
Még a "szeme" sem áll jól neki. Kis gengszter. Még a "szeme" sem áll jól neki. Kis gengszter.

Végül annyira jól sikerült, hogy a férjem is leadta a rendelést egy ugyanilyen ingre. :-) A megmaradt anyagból, annak ellenére, hogy már egy romantikus párna is készült belőle, kijön még egy férfi ing eleje és háta, így már csak az ujjához kell egy kis anyagot beszereznem. Remélem még kapható, mert tavaly nyáron vettem az anyagot a Mesebolt egyik üzletében. Szabi szeptemberben kezdi a sulit, ahol már szigorúan sötét nadrág, fehér ing dukál, így még biztosan varrok neki egy inget. Persze jó lenne, ha ez már az ovis ballagására elkészülne, de nem tartom valószínűnek. Nem olyan könnyű jó és minőségi anyagot találni férfiinghez.

Szólj hozzá!

Blogértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb cikkekről babázás; mese; játék; textiljáték-készítés, azon belül is varrás témában, akkor iratkozz fel blogértesítőmre, így biztos elsőként értesülhetsz a legfrissebb blogbejegyzésekről: