Termékeim

Egyedi tervezésű, karakteres cuki plüssállatok

 

Aki találkozott már egy általam készített plüssállattal, annak a cuki az első szó, ami az eszébe jut. Nem véletlen! ​A mese és a játék szeretetéből születtek meg gombszemű plüssállatkáim, amit elsősorban 3 év feletti gyerekeknek, felnőtteknek ajánlok. Jelenleg 15 féle állat (háziállat, vadon élő állat, vízi állat) szerepel már a kollekciómban. Vannak olyan állatok, melyek kifejezetten a Ti kérésetekre születtek meg: ilyen például a csikóhal, a sárkány vagy az unikornis. Az állatok formatervezésénél elsődleges szempont volt, hogy

  • "jó legyen kézbe venni",
  • könnyen lehessen velük játszani és
  • "jó érzés" legyen odabújni hozzájuk.

Ugyanis a plüssök nagyon fontos szerepet töltenek be a gyermekek személyiségfejlődése szempontjából. Ez az első olyan tárgyuk, ami a sajátjuk, amihez kötődnek, még azt is megkockáztatom, hogy családtagnak tekintik őket. Ők a legjobb játszópajtásuk, legkedvesebb alvótársuk, nevet adnak neki. A plüss egy ún. átmeneti tárgy (vagy vigasztárgy), ami megvédi őket, biztonságot, melegséget adnak, mikor anya nincs a közelben. Ha a gyereknek szüksége van rá használja, ha nincs félreteszi. Ezen keresztül tapasztalják meg, hogy nekik is van hatalmuk a világ felett. Ezek a tárgyak a gyermek önállósodásának megnyilvánulásai. Megjelenésük életkori sajátosság, és általában óvodáskor végére eltűnnek.

Ne próbáljuk meg erőszakkal elvenni tőlük. Ha szükségét érzik, előbb-utóbb el fogják hagyni. A fiúk általában előbb, a lányok később. Érdemes belőlük két egyformát beszerezni és felváltva használni. A gyerekek sokszor még kimosni sem engedik, annyira ragaszkodnak a megszokott illathoz, így érzik magukat biztonságban. A plüssök a gyerekeknek emléket, élményt is jelenthet, mert például a szülinapjára kaptva vagy épp a nagyitól kapta vagy egyszerűen csak a kedvenc állatát juttatja eszébe.

Az esti rutin kialakításában is segíthet, biztonságot jelenthet egy ilyen tárgy jelenléte. Továbbá remek eszköze lehet egy szerepjátéknak is. Vannak olyan gyerekek, akik nem babákkal, hanem plüssökkel játszanak. Őket etetik, altatják, újrajátszák a nap történéseit, utánozzák a körülöttük lévő világot.

Anyaga: 100% pamutvászon, gombok, néha filc, pihe-puha mikropolár, mert egy ilyen átmeneti tárgynál nagyon fontos a puha tapintás

Tömőanyag: szilikonizált poliészter golyócskák (antiallergén, kifejezetten a textiljátékokhoz használják)

Mosás: 30 fokon, mosógépben, mosózsákban (vagy kispárna huzatban) mosható.

Mesék